UPPDATERAD 2002-07-22

Välkommen till

Vaket.nu

 

Start
Dagbok
Detta händer
Peter
Christer
Magnus
Brasfiske
Bildkåseri
Fisketips
Prylar
Gästbok
Länkar
FiskeForum

DESIGN & REDIGERING:
IM NILSSON

Mina arbetskamrater ] Min fotoutrustning ] Omslagbilder ] Företaget ] [Tavlor]


Jag heter Magnus Johansson och har hunnit bli 32 år.

Sedan augusti förra året bor jag i Slagnäs i Arjeplog kommun. Byn ligger mellan Arvidsjaur och Sorsele, intill Slagnäsforsen som delar byn i två delar. Här huserar jag i en lägenhet i byns Folkets Hus.

Under vardagarna arbetar jag som ”magister” för en åk 4-6 på 11 elever vid Slagnäs skola. Eleverna, eller lärjungarna som jag föredrar att kalla dem, är världens bästa arbetskamrater , och arbetsdagarna är dramatiska, lärorika och roliga!

Vid sidan om mitt arbete ägnar jag mig gärna åt mina "passioner" (är singel) flugfiske, fotografering, och fotboll. Jag spelar i ett lag som heter Blattnicksele IF som i år spelar i division 5 norra Västerbotten. Och trots att man nu har blivit ”rutinerad” så är det alltid lika roligt att få visa ”juniorerna ” hur man sparkar boll under träningarna. Att tunnla Matte Bäckström, ta av bollen från Kaparjimmy eller lobba bollen in i mål (krysset) över en vilt sprattlande Poppen är stunder som sätter krydda på tillvaron. Sedan är det också en ära att få spela i samma lag som Skyttekungen (Leif Holgersson).  Hans smeknamn säger ALLT

Flugfiske och fotografering är två intressen som går utmärkt att kombinera. Helst fiskar jag efter öring, röding och harr i vår fjällvärld, och alltid med flugspö.

Fiskevatten jag gärna besöker i närområdet är Bergnäsälven och Svergoträsk, där det simmar omkring STORA öringar. Men allra bäst trivs jag när jag får packa min ryggsäck och vandra till något avlägset fiskevatten i fjällområdet. Vilhelmina och –Arjeplogsfjällen, är två områden jag årligen tillbringar många fiskedagar i. 

Arjeplogsfjällen innehåller också så ofantligt många vattendrag, och jag har bara gästat ett fåtal av dem….

Jag gillar att skriva om min upplevelser och har hunnit med att få ett antal artiklar och omslagsbilder publicerade i bl a Magasinet Vildmark.

Under vintrarna snickrar jag ramar till mina fotografier som jag säljer eller ställer ut

Allt material i denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras utan tillstånd.

Denna site är optimerad för Internet Explorer 5.x och upplösning 1024x765