UPPDATERAD 2002-07-22

Välkommen till

Vaket.nu

 

Start
Dagbok
Detta händer
Peter
Christer
Magnus
Brasfiske
Bildkåseri
Fisketips
Prylar
Gästbok
Länkar
FiskeForum

DESIGN & REDIGERING:
IM NILSSON

Mina arbetskamrater ] [ Min fotoutrustning ] Omslagbilder ] Företaget ]

Min fotoutrustning

1994 hade jag med mig min första systemkamera till fjälls. Med hjälp av två filmrullar kodachrome 64 dokumenterade jag de vackra vyerna, mina äventyrskamrater och det fina fisket jag fick uppleva.

Väl hemma postade jag de bägge filmerna för framkallning. Min förväntan var olidlig och jag blev lika besviken varje dag jag konstaterade att filmerna ej anlänt. Men till slut, låg de i ett kuvert i botten av brevlådan. Med ivriga fingrar "slet" jag upp förpackningen.

Jodå, den första filmen såg bra ut, eller rättare sagt det fanns "saker" avbildade på filmen. Den andra filmen var däremot helt svart. Suck, jag måste ha laddat filmen fel och tryckt ner avtryckaren 36 gånger utan film! Och vilken energi jag lagt ner på just dessa bilder…

Men, man lär sig av misstagen, och faktiskt har det sedan dess aldrig hänt att jag misslyckas med att ladda en ny film. Av dessa 36 bilder var det kanske ett tiotal som var "halvskarpa". Resten var oskarpa och felkomponerade. Mest sörjde jag en bild av min kusin och hans livs flugfångade öring. Blixten och slutaren hade inte samarbetat och resultatet blev en suddig röra.

Hur som helst, jag hade faktiskt en diavisning med dessa bilder för mina äventyrskamrater, och de upptäckte aldrig hur dålig kvaliteten på mina diabilder var. De njöt av att få återvända till den gångna sommarens äventyr. Förutom att det blev en minnesvärd bildvisning var det också startskottet på min fotokarriär. Sedan dess har jag ALLTID kameran med mig på mina fiskestigar…

 
 

Allt material i denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras utan tillstånd.

Denna site är optimerad för Internet Explorer 5.x och upplösning 1024x765