UPPDATERAD 2002-07-22

Välkommen till

Vaket.nu

 

Start
Dagbok
Detta händer
Peter
Christer
Magnus
Brasfiske
Bildkåseri
Fisketips
Prylar
Gästbok
Länkar
FiskeForum

DESIGN & REDIGERING:
IM NILSSON

Tillbaka ] Fisketips ] Hemsida ]

Miekak

Miekak ligger 50 km norr om polcirkeln i hjärtat av de lappländska fjällen. Där erbjuds fantastiska möjligheter till vildmarksupplevelser, fiske, jakt och friluftsliv. Du kan besöka detta väglösa land med helikopter, från Tjärnberg som ligger vid Silvervägen, eller på vintern med snöskoter från antingen Silvervägen eller från örnvik som ligger vid Tjeggelvass.

Miekak Jakt och Fiskecamp består av totalt 25 stugor. 21 av dom ligger inom campen medan en stuga ligger vid Storselet, en vid sjön Njargalis och de två andra vid sjö 830. Stugorna har full utrustning. Sänglinne kan hyras. I campen finns en liten affär, som säljer mat plus diverse prylar...

Campens fiskeområde består av 2100 ha orörda fjällvatten. 20-talet sjöar och drygt en mil strömmande vatten. Med landets absolut bästa rödingsfiske och ett mycket bra öringsbestånd. Plus den välkända Piteälvsharren, berömd för sin storlek.

Många menar att Pieskeströmmarna är ett av värdens bästa vatten för storrödning. Platser som Mellanströmmarna, Kanonröret, S:et och Storhöljan är mycket kända platser som släppt till mycket stor röding och öring genom åren.

 

Allt material i denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras utan tillstånd.

Denna site är optimerad för Internet Explorer 5.x och upplösning 1024x765