UPPDATERAD 2002-07-22

Välkommen till

Vaket.nu

 

Start
Dagbok
Detta händer
Peter
Christer
Magnus
Brasfiske
Bildkåseri
Fisketips
Prylar
Gästbok
Länkar
FiskeForum

DESIGN & REDIGERING:
IM NILSSON

Tillbaka ]

Dagboken...

 
torsdag 16 oktober 2003

.......he´va länge´sen......?! Står hela norrland stilla eller vad är på gång???

Ha det gott mina fiskande bröder!

Mr Chrill


torsdag 24 april 2003

Glömde att önska "konstnärn" gott tillfrisknande så att han hinner kasta kryckorna till fiskesäsongen.

Jag hoppas att du i ditt nästa liv kanske kan flyga....vem vet???

//Peter..........


torsdag 24 april 2003

Jag måste säga att lat att skriva har jag blivit anklagat för, men nu tror jag att vissa andra och då menar jag andra har slagit mej med hästlängder....

Den store "konstnärn" tog för några månader sen ett jätteskutt på jobbet, endast för att bli varse om att han stod på en stege. Detta slutade ju med fasa eftersom kassaskåp ju ej flyga.

Sedan har vi ju SingelMagnus som håller till i fjällen nu för tiden. Enligt elaka rykten i slagnäs så ligger han mestadels tiden och skruvar i sin Roooooover...

Vi får hoppas att det blir bättring!!!!!

// Peter...........


onsdag 02 april 2003

Flugor för Slagnäsforsen? Hmmm, testa större flugor-streamerkrok 4-6 med lång hårvinge. Desto senare på kvällen ju svartare fluga. Varianter av zonker fungerar också bra.

/Magnus


måndag 27 januari 2003

Ja det är ju roligt att du kommer lite närmare så att du kanske har tid att äta lite palt.

Jo jag har en fråga??

Eftersom du tänker åka senare på säsongen till Kola, kan det vara så att Elritsan har vuxit till sig ???

Ock i så fall, finns det inget linrekord som du kan slå.

// Peter................


lördag 25 januari 2003

Rover stavas med ett o herr Nilsson!

/Magnus


fredag 24 januari 2003

Undrar bara om flyttbilen tar Roooovern på släp???? // Peter....


måndag 20 januari 2003

Ja, nu var det ett tag sedan sist.

Det blev ingen lång visit i Sundsvall. Jag trivdes inte, varken i staden eller på skolan jag jobbade. På måndag avgår flyttbilen till Saxnäs, något som jag verkligen ser fram mot. Vilhelminafjällen är jag ju delvis uppvuxen vid och nu kommer jag att få nära till mormors och morfars vedeldade bastu! Vi får se vad jag kommer att syssla med men inom kort har jag tänkt att fotografera och skriva på deltid.

I senaste numret av Fiskejournalen finns min Kola-artikel publicerad. Jag är himla sugen på att åka dit igen i sommar, men i så fall blir det senare under säsongen...

Jag vill även passa på att önska ALLA ett nytt gott flugfiskeår!

/Magnus

Ps. Herr Nilssons "dvala" verkar hålla i sig...


lördag 12 oktober 2002

Sitter och lyssnar på Tom Pettys senaste CD, "Last DJ", under tiden jag surfar in på min hemsida. Och där konstaterar jag att det var länge sedan herr Nilsson och Christer skrev något..

Här är det lugnt men jag har varit sjuk ett par dagar. Håller på att flytta in i min nya lägenhet, en vindsvåning som inte är så pjåkig. I övrigt så har skrivit några artiklar som kommer i Fiskejournalen framöver, bl a från Kolahalvön och övre Vojmån.

Undrar hur höstfisket går för BeachBO och Reklamgubben uppe i Luleå och -Råneåtrakten?

Ha dé/Magnus

Ps. Har du lagt ner flugrullarna i frysen än herr Nilsson?


fredag 13 september 2002

Idag är det fredag och det känns faktiskt som om helgen blir ett litet sommarlov. Det har varit mycket jobb med mina nya lärjungar och de sista veckorna har jag inte ens tänkt på fiske. Det känns ovant att åter bli stadsbo (Sundsvall) och just nu längtar jag tillbaka till Lappland och herr Nilssons och Gerds goda palt.

Paddlingen längs övre delen av Vojmån var en riktig höjdare. Jag älskar att paddla kanot och kan man kombinera det med flugfiske blir det optimalt. Däremot var vattenståndet extremt lågt och temperaturen extrem hög, vilket gjorde att fisket stundom var svårt. Det bästa fisket var under dagarna och kvällarna. Visst fick Calle och jag några fina fiskeupplevelser och bilder även om de större fiskarna lyste med sin frånvaro. Jag kommer troligtvis att publicera något från resan framöver.

Vecka 34 fick jag uppleva ett par öringsnätter i arjeplogsfjällen. Kopiösa mängder av björkmaskens fjärilar hade invaderat området och man kan lungt säga att öringen hade "fjärilar i magen". Däremot var de svårflörtade när de hade ett överflöd av mat på vattenytan. Vita muddler, den Vite (ett norskt mönster som imiterar fjärilen), Europa 12:an och Koltzer Firefly var flugor som fungerade. Vattenståndet var även här mycket lågt och dagarna liknade mest en solsemester vid Medelhavet (och BeachBO trivdes som en fisk på stranden...).

Undrar hur det är med Konstnär´n? Visst brukar han fiska regnbåge vid den här tiden?

Simma lugnt/Magnus

P.s. I Fiskejournalen har jag ett kåseri, Fotografen och fotoharren, som Ni kan läsa om ni får tråkigt i höstmörkret...


onsdag 28 augusti 2002

Jag och Gasten var en sväng upp till älvsmötet idag. Fisket var bra fastänn det blåste så mycket. Däremot kan jag inte dra mig till minnes att vattenståndet varit så lågt denna tid på året.

// Peter


lördag 24 augusti 2002

Var och fiskade i vindelälven tidigare i veckan. På grund av det underbara vädret som vi haft denna sommar så räknade jag med att fisket inte skulle vara så bra.

Döm av min förvåning så var fisket otroligt bra trots den höga vattentemperaturen. Jag kan bara säga att ibland kan man ha kraftigt fel i sina föraningar.

Efter det goda fisket i vindelälven så åkte jag upp för att pröva på laisälven uppe vid älvsmötet. Förväntningarna var stora och jag kan bara säga att besviken blev jag inte.........

// Peter... Ps. Synd att man åker bort i början av september för det hade varit intressant att vara men på höstfisket. Men vem vet? kanske det är kvar när jag kommer hem. :-)


måndag 19 augusti 2002

Kan bara meddela att fisket har blivit trögt, troligtvis beror det på den höga vattentemperaturen.

// Peter


söndag 04 augusti 2002

Utan att försöka upprepa så måste jag säga att vattenståndet är otroligt bra, till och med lågt för säsongen.

// Peter...

Ps. Det är helt underbart att vara vid älven..


torsdag 01 augusti 2002

Ville bara meddela att vattenståndet är ännu mer perfekt. // Peter...

Ps. Undrar om du hinner fiska något i sommar singelMagnus????


onsdag 31 juli 2002

Det är inte roligt att flytta. Dessutom är det dåligt planerat att göra det under sommaren med hänsyn till flugfiskesäsongen. Men på söndag är det dags igen, och då står övre Vojmån på schemat!

/Magnus


fredag 26 juli 2002

Ville bara meddela alla som är på väg upp hit att vattenståndet är perfekt.

Däremot är jag ganska säker på att nattfisket är i gång, så då vet ju alla att det är puppa man fiskar med.

// Peter.....


tisdag 23 juli 2002

Hej på er alla.

Har varit på fiske i Juktån i en vecka med trevliga vänner och kan bara säga att fisket var bättre än mina förväntningar. Vädret var helt underbart och det enda som man började att oroa sig för var den höga temperaturen i vattnet.

Däremot så verkar det som att nattfisket redan har startat vilket är mycket tidigt för säsongen.

Vi åkte en sväng till Laisälven och älvsmötet för att "Umeborna" skulle få trampa lite mer av Lapplands natur. (dom är ju så vana att gå på asfalt så för deras del är det spännande med steniga och kuperade stränder)

Fisket var helt sagolikt och jag kan än se Jocke, även kallad lilleman stå där utvadad i älven och skrika: - He ä fööörjääävlit va fisk ja ha fått på denhära lillfläcken. He måst ju vara en produksjon som är otrolig i denhära älva. Synd att stena ska vara så halki när man hopp i mellan dem, för nu håll ja på ha gode ont i brese!!!!!

Senare under kvällen när vi höll på med maten så ville jag att lilleman skulle lukta på grädden för att kolla om den var gångbar. Nu hör det till saken att han jobbar som brandman och har därför små polyper och gott drag genom näsan. Han gjorde en kraftig utblåsning för att rensa sina näsborrar från sin egen svettlukt, böjde sig över gräddpaketet och gjorde en kraftig inandning. Av någon otrolig anledning så halkade jag som till med handen och råkade trycka till paketet så att hälften av innehållet sögs upp i lillemans utvidgade näsborrar. Det är nog första gången jag varit med om att någon nästan drunknat i grädde. Senare beskyllde han mig för att ha gjort det med flit vilket jag bedyrade att jag inte gjort.

Dagen efter den olyckliga händelsen så hörde jag han ropa: - så jääääävulskt, he lukt ju grädda från nesan än!

Igår var jag ned till Granseleluspen mest av nyfikenhet. Det är år och dagar sen jag såg så mycket nattsländor i farten. Det var en vacker syn att se harrarna hoppa högt i luften för att försöka fånga dom. Får väl hoppas att vädermakterna är på vår sida eftersom SMHI inte verkar vara det och att sommaren fortsätter som den börjat. I så fall så blir det en sommar man kommer att minnas länge.

//Peter


tisdag 23 juli 2002

Nu har jag köpt en ny våg!

/Magnus


lördag 20 juli 2002

I natt var det en STORöringnatt!

- Drygt kilot, utbrast Reklamgubben när fisken sakta började närma sig.

- ALDRIG, svarade jag och pekade ut mot stjärtfenan som klöv vattenytan...

Det blev en hård kamp som slutade väl, för min del. 68 cm lång var öringen (vågen fortfarande försvunnen). Så VISST var den på "drygt kilot"...

...Och nätterna kommer bara att bli mörkare framöver!

/Magnus

P.S. Reklamgubben tappade ett monster! Jag har aldrig varit med om att en öring SLITIT ut femtio meter backinglina i en enda tung rusning, sedan lossnade flugan...


onsdag 17 juli 2002

Ja, det finns GÄDDA på tundran. Och jag fick en! Det finns elritsa också...

Jag har ju lovat att berätta om min Kolaresa. Det var ett äventyr, från början till slut. Just nu sitter jag och skriver på en artikel (arbetsnamnet är "Sömnlös på Kola") som kommer att publiceras i Fiskejournalen i vinter nån gång. Då kommer minnena fram i dager igen, speciellt när jag granskar någon av de 23 filmrullar som jag fotade.

Vi hade högt vattenstånd och öringen hade inte riktigt ställt om sig på att ta insekter från ytan. Det medförde att vi fiskade med guldskallar, lakimitationer och nattsländepuppor överlag. Men jag fick en oförglömlig morgon (när de andra snarkade!!!) där jag fiskade med TORRA flugor! Fisket var mycket bra men jag fascinerades av hur selektiv öring blev ibland, och då var de SVÅRA att lura. Vädret är otroligt lynnigt på tundran. Ena sekunden sol, andra sekunden regn. Förutom att vi hade STORM ett dygn och hård blåst i en lång period hade vi "hyfsat" väder.

Jag längtar tillbaka och som det nu känns blir det en resa till. Dollar´n har blivit billigare och jag vet att anslutningsflyget till Murmansk också blir billigare nästa år, direkt från Stockholm. KANSKE kan priset stanna vid ca 20 000 kr (jag vet att det är många som är nyfikna). Åker jag nästa år blir det senare, helst i august när nätterna blivit mörkare och öringen STÖRRE!

Strömmarna och framför allt forsnackarna är helt sagolika. Landskapet är flakt med mängder med sjöar mellan strömsträckorna. Insektslivet är otrolikt rikt och i sjöarna simmar det lake, gädda och elritsa. Men det bästa är att det är en riktigt vildmark där det fortfarande finns sträckor där INGEN fiskat på tidigare. Således är man även utlämnad på tundran när man väl har blivit nedsläppt av helikoptern. Älvarna man fiskar i är Eastern Litza, Pina eller Kharlovka. Vi hade vårt läger vid Running pool i Litsa och vid Sconeshölen i Kharlovka. Sagolika platser för en flugfiskare! Och ni skulle se öringarna. Korta, tjocka och starka!

Vet inte om jag ska gå in på detaljer, dvs vikter mm. Det kommer en artikel och sen så lär det dyka upp ett par nya bildkåserier. Alla i den grupp jag reste med lyckades "håva" öringar på över 2 kg. Själv så fick jag tre STORA, varav den största var på...

...Nu måste jag fortsätta att skriva på artikeln "Sömnlös på Kola"...

/3,4 kg

P.S. Alternativet var en mycket gångbar fluga på Kola. Eller som Lasse utbrast om flugan han kallade Löfbergs Lila: - Kaffeflugan, den är bra den!


tisdag 16 juli 2002

Vägde den så mycket!!!!! Då måste jag grattulera dej, hoppas att Gäddan vägde lika mycket!!

// Peter..


söndag 14 juli 2002

En elritsa väger inte mellan tre och fyra kilo herr Nilsson...

/Magnus

P.S. Det verkar aldrig bli bra "vattenstånd" för dig!


lördag 13 juli 2002

Hej på er alla.

Var till Årgård midsommarveckan och skulle fiska lax. Det oturliga var att vattnet i älven lyste med sin närvaro. Den såg mest ut som en våt grusväg där den en gång runnit fram så fisket blev därefter.

Nu gjorde det inte så mycket för gräset var varmt och skönt i det sköna solen.

Har fått rapporter från Laisälven och dom är enbart goda. Älven är i bra vattenstånd och harren vakvillig. Gjorde en sväng ned till älven i förrgår och fick mina första harrar får säsongen.

Åker nu en vecka till Juktån för att fiska harr och öring och bara ta det lungt......

// Peter....

Ps. En tänkvärd tanke vill jag skänka min fiskekompis SingelMagnus. Vore det inte billigare att fiska Elritsa på närmare håll än Kola. Jag tror att den är ganska allmänt spridd över landet....


fredag 12 juli 2002

Sådär ja, då är man tillbaka i civilisationen igen. Provfisket i Vilhelminafjällen blev ett fint äventyr. Första kvällen "smygfiskade" vi i en liten å strax nedanför kalfjället. Vi fick bra med öring och den största hade en vikt av ca 1,3 kg. All fisk släpptes tillbaka. De två andra dygnen blåste bort. Visst fick vi ett par fiskar men det var ingen fiskeupplevelse utan en upptäcksfärd. Vi vandrade 1,5 mil och hittade ett fjällrävsgryt (dock ej använt i år). Däremot så skulle det vara roligt att se selen och sjöarna när de ligger spegelblanka!

Tältchefen reste tältet på det mest ojäma markunderlag jag någonsin (försökt) sova på. Mr. Loop och jag sov på varsin tuva och våra fötterna hängde fritt i luften. Det var extra fult gjort av Tältchefen att vänta tills vi krypit in i tältet först så han kunde sno åt sig den bästa platsen.

/Magnus

P.S. Tältchefen blev av naturliga skäl av med sin befattning. Numera sköter han om disken...


måndag 08 juli 2002

Det blir en snabbvisit i lyan i Slagnäs. Lämnade Luleå kl 07.00 i morse och ska infinna mig i Klimpfjäll kl 14.00 i eftermiddag, då lyfter helikoptern. Så förutom det här inlägget i dagboken så hinner jag ej med något mer innan jag måste sätta mig i bilen igen. Jag har fått några e-mail som jag inte hinner svara på nu men det kommer jag att göra så fort som möjligt.

Vad beträffar Kolaresan så återkommer jag men jag kan säga att det var ett FANTASTISKT äventyr. Vilka STORöringar det simmar där...

/Magnus


torsdag 27 juni 2002

Dansbandskungen har bytt smeknamn. Numera lyssnar han till tilltalsnamnet FLYThasse. Här är historien:

- Det blir nog svårt för dig i kväll Dansbandskungen. Nordlig vind och kyla är inte de bästa förutsättningarna för en som ALDRIG fiskat med ett flugspö tidigare. Men jag brukar ju LYCKAS så vi kan dela på gravrödingen som jag kommer att landa, sa jag (lite väl) SJÄLVSÄKERT till min vän.

Jag placerade Dansbandskungen ute på en udde där han gjorde minst skada och där vinden blåste från rätt håll. Jag blev förvånad, aldrig hade jag sett en nybörjare göra sådana framsteg DIREKT. Vinden kylde och det enda som värmde var kaffet. Senare under aftonen bytte Dansbandskungen fluga till en "torr en" och vandrade nerströms. Efter en stund EKADE Dansbandskungens musikaliska stämma över ån:

- FIISSSSKKKKKKKK!

Därefter utbröt en kamp som slutade lyckligt och Dansbandskungen lyckades landa sin första flugspöfångade fisk - en RÖDING på 45 cm. Det var gravstorlek på fisken...

När han samlade sig och insåg vilket STORdåd han lyckats med så frågade jag lite försynt:

- Vilken fluga fick du rödingen på!

- En FLYTfluga, svarade Dansbandskungen upphetsat samtidigt som han bytte smeknamn.

Hur jag lyckades med flugfisket denna kväll förtäljer inte historien men jag vet att FLYThasses fisk var den som man PRATADE om dagen efter. Och han som aldrig hållit i ett flugspö tidigare...

Undrar hur det har gått för herr Nilsson och ONTivaden? Det skulle vara intressant med en laxrapport från er. Och hur är läget med Konstnär´n?

...På lördag lyfter planet till STORöringarnas rike i Ryssland...

/SJUNKmagnus

P.S. Flytfluga = Goddard Caddis


måndag 27 maj 2002

Söndagen den 24 juni förra året skrev jag detta i dagboken:

Oj oj oj, vilken midsommahelg! Är man singel och dessutom flugfiskare så ska man defenitivt besöka en HEMLIG å under midsommartider...

Tyvärr Peter. Jag kan ej berätta något mer just nu, utan du får vänta till "artikeln" publiceras!

// Magnus

P.S. Små flugor & stora öringar!!!

...Nu är artikeln PUBLICERAD i Fiskejournalen (nr 5)...


måndag 27 maj 2002

Ja, som vanligt har herr Nilsson PROBLEM med det svenska språket. Ordet LÄCKER ska var före ROVER, alltså LÄCKER ROVER. Inte nog med att den är LÄCKER Peter, den är SNABB också...

Fick ett SMS från Konstnär´n som berättade om öring och Majflyflugfiske! Själv har jag inte ens haft ett hugg på tre försök den senaste veckan, dels i Svergoträsk (ons), Luleälven (lör) och S...träsk (sön). Men jag såg "braxlek". Nyss ringde Pesu och mumlade osammanhängande: Ätt, två, trä, fyr, fäm, säx, sku, ått VAK SAMTIDIGT! Sedan VRÅLADE han i luren: - OJ OJ OJ, Vilket MONSTER. Om det ligger någon sanning i hans påstående om MONSTER ska jag (kanske) ta reda på i morgon kväll. Risken finns ju att det var en videofilm han tittade på...

/Magnus

P.S. Undrar vad BeachB.O kommer att ersätta den SALTA lövbiffen med...


söndag 26 maj 2002

Ja nu åker man utomlands till veckan efter midsommar. Får hoppas att S-Magnus och Chrill är flitiga att skriva i dagboken..

Men troligtvis inte lika flitig som jag....

// Peter.....

Ps. Det går rykten i byarna här runt omkring, att du vår allas SingelMagnus har börjat att köra med flytväst på. Kan det bero på att Roooovern läcker så mycket kylarvatten,och i så fall måste det ju vara den perfekta bilen för en fiskare som du....


måndag 20 maj 2002

Är det bara JAG som skriver om flugfiske i denna dagbok?

Röding 1,2 kg! Lurad med Mats Byströms Ransarpuppa. Fisken fick sin frihet åter och jag såg länge de vita fenkanterna innan hon försvann. Och på onsdag ska jag beskåda harrlek...

/Magnus

Ps. Tänk om även herr Nilsson och Konstnär´n kunde "pilla" sig ut på en fisketur så att de fick något VETTIGT att skriva om...


söndag 19 maj 2002

........det är bekräftat.......via ett SMS har jag fått kontakt med vederbörande.......där han lovar att han fortsättningsvis skall "försöka" låta bli att "pilla" på musen........undrar varför han är så "pillig"? Kanske är det så som föregående talare nämnde (ALLAS VÅRAN PETER) att han behöver lite hjälp på vägen.......att "pilla" rätt alltså. Var inte ledsen Magnus.......det där med "pilleriet" lär man sig på ålderns höst, inte sant Peter?? Här stundar snart Mayfly-fisket............huuu, jag ryser bara jag tänker på det!!!

Ha´ne bröder och systrar!

// Konstnärn


lördag 18 maj 2002

Det var länge sen man skrev något på denna sida. Det kan väl ha att göra med att man gått i ide. Nåväl om cirka fyra veckor så börjar man fisket i Årgård som så vanligt troligtvis blir bra. Det var ett tag sedan man såg till SingelMagnus ute på nätet. Troligtvis så har han ju klickat på något som han skulle låta bli. Nåväl, förr eller senare så lär han sig också att hantera musen... // Peter... Ps. Finns det ingen från det motsatta könet som kan visa lite intresse för vår allas SingelMagnus. Jag tror att han behöver lite hjälp på vägen ........


lördag 20 april 2002

Livet har blivit "ljusare" nu! Sommaren är inte långt borta och flera flugfiskeäventyr kommer att genomföras famöver. Det är tur att man fortfarande har sommarlov!!!

Mr Tundrans Öring ringde mig för en stund sedan med GLADA nyheter:

- Dina "alster" kommer att publiceras i Fiskejournalen!

...så nu ligger Singelstefan, Redaktör´n och Statisten risit till (det är för tidigt för dig, BeachBO, att slappna av än...).

Och 29 juni åker jag till Kola för att fiska STORA öringar. Det är annat än lake mr. Loop...

/Magnus

PS. Konstigt!? Men det verkar som om både Herr Nillson och Konstnär´n gått i idé!? Eller är det möjligen "vårkänslorna" som spelar dem ett SPRATT...


lördag 06 april 2002

Visst kan det tyckas orättvist.....att vi här i södra Sverige har en längre flugfiskeperiod. Men min vän, det är ju lätt ordnat.....FLYTTA SÖDERUT!!!! :) Fiskarna vi fick tog på Svart Igel och Montana nymf. Den största togs av pappan i familjen, så sonen är förmodligen duktigt revanshsugen. Sonen ordnade middag igår.......ugnsstekt laxöring (fylld med citron och purjolök) samt hemmagjorda klyftpotatisar, till detta en Purjo/tomat sallad. Middagen var lyckad såsom fisketuren. Kul att du gillade flugfiskefoldern......hoppas fler kommer att göra detsamma. Må väl!

// Konstnärn


fredag 05 april 2002

En röding och en regnbåge blev facit efter en dags pimpling på Laggträsket. Bägge tog på en silversvart balanspirk som Reklamgubben har tillverkat.

Snacka om orättvisa. Här "uppe" får jag BORRA igenom en meter kärnis innan jag träffar på vatten, och "därnere" fiskar redan Konstnär´n med flugspö. Undrar vilka flugor öringarna tog på och vem av er som fick den STÖRSTA? Och hur smakade middagen?

Ha en bra helg/Magnus

P.S. Fick se Raskens nya flugfiskefolder idag Christer. Snygga akvareller!!!!


lördag 30 mars 2002

Tack för Palten "Ambassadör" Nilsson!

/Magnus

P.S. Och jag som trodde att du var en flugfiskare...


måndag 25 februari 2002

.......du Magnus............DU ÄR SEEEEEN!!!!! :)

//Konstnärn


söndag 24 februari 2002

Ja, då var årets fiskesäsong i gång. Fick en regnbåge på balanspirk i Laggträsket igår. Men Reklamgubben fick tre!

Undrar när Christer och herr Nilsson startar sin fiskesäsong?

Simma lugnt/Magnus


lördag 09 februari 2002

Godmorgon på Er alla!

......jaaa, att norra delen av Sverige går i ide på vintern är tydligen ett faktum!!! VAR ÄR ALLA MÄNNISKOR??? Peter kanske är intresserad av att veta att det ligger ett antal mallar och skrotar under mitt ritbord........visserligen bara de små, men ändå!! De stora mallarna kommer förmodligen att bli klara nästa vecka. Jag får väl sitta här i min ensamhet.........

Skitfiske på Er!

// Konstnärn


söndag 03 februari 2002

.....nog är det så alltid........det är medfött även det! Jag tror att två så begåvade och starka människor som du å´ja tar vara på livet på ett helt annat sätt än "di andré två". Vi gör inget förhastat.........då blir det inga fel heller! ................damned we´re goooood!!!!!! phuuu, ja´måst gå å´vila...........känner mig alldeles tagen! Peter, gör mig en tjänst..........sov lite åt mig med, ja´ork int!

//Konstnärn


söndag 03 februari 2002

Nej för guds skull, inte är jag på kant med min lilla ängel. Hon har bara så mycket att göra att jobba långa dagar och sedan pyssla om mig. Men så småningom har hon nog tid med annat.

Ibland känner jag mig " så stark att ja int är så såva" och nu undrar jag om du ofta känner likadant konstnär´n??

Jag frågar dig eftersom att jag vet med egen erfarenhet att den frågan är bortkastad på S-Magnus och Hummbug.

// Peter..


söndag 03 februari 2002

....lilla gubben, inte ska du vara deppig för en sådan småsak. Du förstår, på dig och mig är denna gåva medfödd.......vi var vältränade och starka redan ifrån födseln. Jag förmodar att din mor, liksom min var tvugna att stretcha efter födseln. Jag har hört ett det kan vara en fruktansvärd pers att föda fram sådana atleter.

Jag har en liten oroande känsla av att webmastern och du är på kant med varandra? Har inte sett hennes närvaro på länge........jag föreslår att du (på ditt alldeles charmerande och speciella sätt) försöker få henne att få lust för detta media igen.....eller är hon trött på alla intriger som förekommer på sidan? Gör ett försök....... Må så gott och krya på dig! vila är bästa meducinen ;)

// Konstnärn


söndag 03 februari 2002

....lilla gubben, inte ska du vara deppig för en sådan småsak. Du förstår, på dig och mig är denna gåva medfödd.......vi var vältränade och starka redan ifrån födseln. Jag förmodar att din mor, liksom min var tvugna att stretcha efter födseln. Jag har hört ett det kan vara en fruktansvärd pers att föda fram sådana atleter.

Jag har en liten oroande känsla av att webmastern och du är på kant med varandra? Har inte sett hennes närvaro på länge........jag föreslår att du (på ditt alldeles charmerande och speciella sätt) försöker få henne att få lust för detta media igen.....eller är hon trött på alla intriger som förekommer på sidan? Gör ett försök....... Må så gott och krya på dig! vila är bästa meducinen ;)

// Konstnärn


söndag 03 februari 2002

Fy fan för att vara sjukskriven. Bara för att man är för stark för sina egna muskler. En sak har denna skada lärt mig, man ska undvika att ha en för vältränad kropp. Se bara på alla stora idrottsmän som Peter Forsberg med fler, som får lida för att deras kroppar ej klarar av den höga belastningen som ett aktivt liv ger..

Kunde ju aldrig tro att det skulle drabba mig !!!!!!!!

// Peter..


onsdag 23 januari 2002

Jag är OROLIG. Hoppas inte herr Nilsson är allvarligt skadad? Det skulle vara mycket sorgset om han BOMMADE årets flugfiskesäsong OCKSÅ...

Peter: - Kan du inte ge oss en lägesrapport, eller ligger du i en gipsVAGGA? OCH hur blir det med PALTEN?

/Magnus (skadefri)


tisdag 22 januari 2002

VIGOLANT övning? Bytte du viloställning från ryggläge till framstupa sidoläge Peter?

...Hoppas att skadan inte hindrar dig från att tillaga paltmåltiden du lovade...

/2 mot 1


tisdag 22 januari 2002

Jo jag vill förvarna Konstnärn att i lördags var det fest och våra vänner S-Magnus och Humbug satt tillsammans i baren och hade ett förtroendefullt samtal.Som du vet så har jag svårt att hålla tungan i styr, så efter några visdomsord och komentarer från mig så skrek dom i kör " nu jävla ä he krig !!! "

Så kära vän, se upp för snart kommer dom nog att börja sprätta sandkorn på oss igen.....

Ps. En fördel med mina ord var ju sandlådekrigarna kom ut från bunkern igen.....

// Peter.....


tisdag 22 januari 2002

Ja du lille SingelMagnus, det är väl inte min badmintonkarriär som är slut eftersom jag spelat alla måndagar och torsdagar. Du har som vanligt lyst med din frånvaro eftersom att motståndet varit för gott. Vi alla från Tjintokk som spelar önskar att du tar mod till dej och visar dej på planen.

Ps. Jag kan nog inte spela på torsdag eftersom jag råkade göra en allt för vigolant övning sist.

// Peter...


torsdag 17 januari 2002

Jo, vi har inte träffats på länge, herr Nilsson och jag. Nu när han har ett HEDERLIGT arbete finns det bara tid över till VILA. Men jag vet att han köpt FLÄSK, så nu hoppas jag på en PALTinbjudan inom kort...

Tack för hälsningen, du får hälsa tillbaka Konstnär´n...

//Magnus

P.S. Slutade din badmintonkarriär innan den ens hunnit börja Peter?


onsdag 16 januari 2002

.......idag postade jag ett paket till Herr Nilsson (inte Pippis Herr Nilsson). Undrar om det kommer att glädja honom.......eller om han fortfarande kommer att lysa med sin frånvaro? Det är alldeles för lite intriger uppe i norrland för tillfället, undrar om de båda fiskebröderna slutat att träffas??? Kan förresten hälsa till dig Magnus, från Gunnar Rask Nielsen, han var hos mig och hälsade på idag. Må gott bröder och systrar!!

// Konstnääääärn


söndag 13 januari 2002

Fårstår!? Herr Nilsson har en konstig dielekt, och han är inte direkt är få(r)ordig. Bääää!

I övrigt så har jag bundit några flugor...

/Magnus


söndag 13 januari 2002

Ja det kan man ju säga. Du fårstår min käre vän, ligger man i så hårt som dom flesta häruppe bör ledigheten vara länge.. // Peter.....


söndag 06 januari 2002

.........vansinnigt vilken lång ledighet ni har däroppe i norr!!!! Det blev inget pimpelfiske, höll mig hemma hos familjen istället. Jag förmodar att ni har gjort detsamma? Imorgon börjar arbetet igen..........natti natti!

// Konstnärn


tisdag 25 december 2001

Godmorgon på Er! ......God fortsättning förresten, hoppas ni alla haft en trevlig och avkopplande Julafton. Även vi i södra Sverige har fått lite snö, så för tillfället känns det riktigt "Juligt". Drar eventuellt iväg på några timmars pimpling efter regnbåge nu i juldagarna, beror på väder och vind. Har annars tänkt att ägna en del tid vid ritbordet denna julledighet, har en massa "gratismodeller" utanför mitt köksfönster.........vi får se vad det blir.

// Konstnärn


fredag 21 december 2001

God jul och gott nytt flugfiskeår på er alla!

Och jag hoppas verkligen att år 2002 även kommer att bli ett "flugfiskeår" för herr Nilsson...

/Magnus

P.S. Jag vill köpa copyrighten på julkortet som du sände till mig BeachBO. En sådan bild FÅR BARA INTE hamna i "fel" händer. Hör av dig så får vi diskutera priset....


fredag 21 december 2001

God jul och gott nytt flugfiskeår på er alla!

Och jag hoppas verkligen att år 2002 även kommer att bli ett "flugfiskeår" för herr Nilsson...

/Magnus

P.S. Jag vill köpa copyrighten på julkortet som du sände till mig BeachBO. En sådan bild FÅR BARA INTE hamna i "fel" händer. Hör av dig så får vi diskutera pris....


söndag 16 december 2001

Ja säg det??

// Peter.....


lördag 15 december 2001

"Ville" bara fråga:

- Varför är inte jag bjuden?

/Magnus


fredag 14 december 2001

Ville bara säga att nu har vi ätit palt och ska börja koka Punch.

// Peter


onsdag 12 december 2001

Japp, nu är det klart. Vecka 27 beger jag mig till Ryssland för att bekanta mig med "Tundrans Öring"...

/Magnus


fredag 07 december 2001

Den är inte så lätt att veta om man aldrig haft DET (träningvärk) tidigare...

Eller hur Peter?!

/Magnus


torsdag 06 december 2001

.........Herr Nilsson........man känner inte om man har träningsvärk så länge man ligger ned!

// Konstnärn


torsdag 06 december 2001

Herr Nilsson fick inte träningsvärk....

// Peter.....


onsdag 05 december 2001

Bra jobbat Peter! Jag är imponerad, vilket nätspel och vilket fotarbete du hade under badmintonmatchen! På två timmar var du mer AKTIV än vad jag sett under HELA det gångna året...

Nästa gång kan du väl påminna din (dubbel)"partner" att han tar med sig kortbyxor. Det såg inte så bra ut med kalsonger som matchställ...

//Magnus

P.S. Imorgon kommer herr Nilsson att ha träningsvärk!!!


måndag 03 december 2001

Du Konstnär´n:

- Jag är redan KUNG i vår krets! Och om Peter vill ta över "tronen" så måste han bli mer aktiv, det räcker inte med att landa en norsk regnbåge. Nu krävs det HANDLING, inte ORD! Härmed anser jag att denna diskussion är till ända, eller hur Peter? Jag har faktiskt hört av ANDRA att du fiskar ibland...

Simma lugnt/Magnus


söndag 02 december 2001

Undrar var " Humbugg" och SingelMagnus tog vägen. Kanske det var en bunker dom byggde nere i sandlådan........

// Peter....


söndag 02 december 2001

Men lilla gubben, om jag bara hade vetat........att det var så viktigt för dig att inte Peter skulle ha fått veta detta eländiga som händer dig jämt och ständigt, DÅ hade jag naturligtvis INTE gjort en så offentlig sak av det hela. Jag tror annars att det finns bot för denna ständigt återkommande plåga som drabbar dig då och då........istället för att fingra på "musen" så ta fram kameran eller rent av en penna och försök att med hjälp av dessa instrument att "dräpa" din plågoande i norr (Peter, för de som inte hängt med ifrån början). Invänta rätt tillfälle och se till att avslöja honom i en sådan situation så han är tvungen att bli en sådan där JA-sägare för resten av sitt liv............det skulle väl vara festligt? Se det som en utmaning, du kan ju bli KUNG i era kretsar. Men, känner jag Peter rätt så kommer du att få ligga i. Det måste ju ändå vara en bättre sysselsättning än att hålla på att bota sig själv från virus dagarna i ända.................inte sant? Hör av dig om du vill ha hjälp, jag är på din sida (så länge du betalar mer än vad Peter gör).

Må gott!!

Ps. Hur är det med Webbmastern?.....det var länge sedan vi hörde av dig. Vi behöver nog ha en pekpinne då och då.

//Konstnärn


lördag 01 december 2001

Ja du lille Pesu, jag ska minnas dina fina fiskefilmer som du visade efter paltkalaset. Jag har aldrig känt någon som så oskultslöst dödat alla fiskar han fått. Med ditt karaktäriska "HE, HE, HE," och sedan den sökande blicken som vandrar över närmaste omgivning endast för att hitta ett bra ställe att mörda fiskstackaren du fått. Jag kan än minnas ditt så kallade goda ordspråk ( å va je en gör nä ni fisk, så se till å ha en bra sten å slå ihäl fisken på )

Sedan reste du dej upp och demonstrerade mot soffbordet hur man med ett enkelt handgrepp vände fisken upp och ned, tog sats med vitnande knogar och i samma veva hörde vi det karaktäriska " HE,HE,HE" och ropet, " je slå tre snabba o låt he slask, slask, slask så är han dö !!

Det är en upplevelse jag sent ska glömma !!!!!!!!!!!!!!

På tal om ett och annat så verkar det cirkulera virus igen. Jag kan nu inte förstå att det ska vara så svårt att undvika att klicka på allt man ser. Men vi får hoppas att det kommer med åldern.

Ja du konstnärn, vi får hoppas att dom små inte börjar att bygga värn nere i sandlådan.

// Peter....;-)


lördag 01 december 2001

Jag trodde att jag kunde LITA på dig Konstnär´n...

/Magnus

P.S. Peter behöver inte VETA allt...


fredag 30 november 2001

.........hmmm, det är nästan så att jag blir lite orolig för dig Magnus. HAR DU INGA RIKTIGA KOMPISAR???? De du har verkar bara skicka en massa virus till dig. Tur att du har Peter och mig att hålla dig till, vi är några att lita på........inte sant Peter? ........peter.............petER...............PETER!!!!!!!!!

Trevlig helg på er alla!

//Konstnärn


tisdag 27 november 2001

Det vet jag att du gör och det kan ju vara skönt med lite stöd. Vad bekommer mig, så känns det ingen oro att dom små har blivit två. Skulle tro att dom små liven för tillfället håller på att smida planer..

Vem vet ?? kanske sandlådekrigarna tar över.....

// Peter.........


tisdag 27 november 2001

Jag håller på du snickarn, det vet du!!!

//Konstnärn


måndag 26 november 2001

Jag hade i all välmening bjudit hem två singlar på paltmiddag, ( SingelMagnus och Pesu även kallad "Humbugg") men kvällen förbyttes till smutskastning av mej. Dom anklagade mej som vanligt för lögn och denna gång, även stöld, vilket visade sig helt fel. Ungdomarna i yngre medelåldern ville väl bara försöka visa sig dummare än vanligt.

Nu när dom blivit två ( tyvärr av samma kön) så förväntar jag angrepp på min person i stort sett hela tiden. Nåja man kan ju bara hoppas att dom vågar släppa taget om ( ja ni vet ) och söka tröst och värme i en kvinnas famn.

// Peter .....


söndag 25 november 2001

........självklart, jag kan försöka göra en insats, maila på du!!!

//Konstnärn


söndag 25 november 2001

Tack för palten Peter! Som ALLTID smakade det förträffligt!

Jag, och Pesu, ser fram mot att få läsa ALLA fiskerapporter du kommer att publicera "här" nästa sommar. Frågan är bara - räcker sommaren till för alla vatten som du PRATAR om att du ska besöka?

- Konstnär´n, jag har en historia, "Den mystiska jokken", som jag behöver illustrationer till. Kan jag maila ner den till dig? Kanske kan du hjälpa mig att få "liv" i berättelsen.

I övrigt är det lugnt och fridfullt här i norr. Vi har bra med snö och jag är sugen att åka slalom...

/Magnus


tisdag 13 november 2001

Det finns ägodelar som jag inte kan vara utan i mitt flugfiske. Just en sådan ägodel har jag skrivit om i en artikel som är publicerad i senaste numret av Fiskejournalen (nr 9). Där får ni också träffa Erik Westberg, slöjdaren som tillverkar dessa vackra och praktiska fiskeattribut.

I övrigt är allt lugnt i dessa VINTERtider. Har faktiskt hunnit binda upp ett par Wolly Magnus...

//Magnus

P.S. Öringen i artikeln är flugfångad!


tisdag 13 november 2001

.......Jag har fixat en snabbchuck och en kona till dito. Undras vad norrlänningarna gör.........jooo, jag fick ett vackert foto på en flugfångad öring som jag fångade i sommras. SingelMagnus och sonen var mitt sällskap en vacker natt. Fisken halstrades över öppen eld och avnjöts med hett norrländskt kokkaffe. Ett härligt minne att bevara i dessa hösttider. Tack Magnus, det piggade verkligen upp. Undrar om "Den store" vill ha upp chucken........eller om jag skall vänta tills han hör av sig??? Han kanske har kramp.......kanske bäst att jag skickar den ändå........njaaaääääää, jag väntar nog lite...........tills han hör av sig!!!

Må väl bröder och systrar!!!

// Konstnärn


torsdag 08 november 2001

oj oj oj, visst håller jag med!!! ännu en kille som ägnar sig åt fiskillustrationer. kanske får vi tillfälle att träffas någon gång för att måla tillsammans?? Lycka till i fortsättningen Tomas!

Må väl feskebröder och systrar.

Ps: kolla in bifogad artikel......http://www.st.nu/fiske/index2.html Det är en intervju med en av tjejerna i Sveriges Kvinnliga Flugfiskeförening.

Konstnärn


onsdag 07 november 2001

Vilken KANONhistoria, "Öringen", Tomas Karlsson har publicerat på vår hemsida! LÄS den och TITTA på Tomas fina illustrationer. Jag tror till och med att Konstnär´n blir imponerad av teckningarna, eller hur?

/Magnus

P.S. Det är bra att herr Nilsson numera inser att veckan inte bara består av "lördagar"...


onsdag 24 oktober 2001

Nääe, några guppies är jag inte intresserad av. Så jag följer med Konstnär´n till ett fiskevatten med svenska regnbågar nästa höst! Men, om det blir "normalt" vattenstånd i Laisälven någon sommar, följer jag gärna med på ett harrfiske Peter. Om du nu kan slita dig från hängmattan?

/Magnus

P.S. Visst stavas norge med ett stort N Peter...


onsdag 24 oktober 2001

...........självklart är du välkommen att avnjuta en stunds regnbågsfiske tillsammans med en likasinnad, hör av dig när andan faller på. Vad Peters erbjudande beträffar så tycker jag att du skall nappa på det om du vill ha småfisk (populärt kallade "Guppies"). Kanske skall jag dela med mig av ett fint flugmönster på en alldeles fantastisk fluga som min gode vän Mikael Andersson från Mariestad egenhändigt knåpat ihop........ Håll till godo:

Svart marabou, blytrå på kroken, kropp hare. Man lindar koppartråd över hardubbingen då får man bättre hållfastighet. Huvud: Bind in hjorthår 5-6 mm bakom kroköglan med stråna bakåt. Klipp av det som sticker ut. Vik dem framåt och fäst med två varv bindtråd. Vik dem bakåt, fäst och knyt med två varv. Klipp av det som blir över så nära det går.

Var förresten och kollade in öringleken i våra små bäckar. Såg 3 st större öringar som var på väg upp.......helgen lär bli intressant.

Må gott och behåll vantarna på!!

//Konstnärn


tisdag 23 oktober 2001

Du kan ju få hänga med mej och fiska regnbåge i norge om du vill, singelmagnus. Hör bara av dej...

//Peter..


tisdag 23 oktober 2001

Du har så rätt Konstnär´n. Här är det KALLT, eller rättare sagt nio minusgrader. Jag förstår att det är "lättare" att placera en fluga i vattnet hos dig. Men vänta bara, nästa sommar!

Det skulle vara roligt att få följa med dig på ett regnbågsfiske någon fin höstdag!

/Magnus

P.S. Tack för brevet! Intressant läsning och ett mycket intressant flugmönster!


tisdag 23 oktober 2001

Hej på er allesammans! Såg att sonen varit och hälsat på i gästboken, trevligt att ha dig här. Förmodar att han är sugen på lite regnbågsfiske när han kommer hem från mörkaste Dalarna. ........planer smids redan för detta äventyr, måhända en tur till Hökensås kan vara något som passar? För tillfället är vädret kallt här nere i södra Sverige, soligt, vindstilla och kalla nätter. För att regnbågsfisket skall bli på topp krävs nog mulet och lite mer vind som krusar vattenytan så smått. Annars jobbas det på som vanligt..........Peter, jag har åstadkommit en del av mina åtaganden mot dig. Hoppas det gläder dig!! Magnus har fått lite post i sin postläda, här ligger vi inte på latsidan minsann. Men dessa norrlänningar lyser med sin frånvaro!!?? JOBBAR NI ELLER???? För fiska kan ni ju inte göra eftersom det förmodligen ligger is på varenda vattendrag. Ha det gott, återkommer med rapport efter genomfört fiske under vecka 44. Ps. Skall kolla om Öringarna kommit igång med leken i helgen!

/Konstnärn


fredag 19 oktober 2001

Allt som börjar med bröst slutar inte med vårtor Peter! Om du låter mig prata till PUNKT så kommer inte dina FANTASIER att skena iväg...

/Magnus


fredag 19 oktober 2001

nämen va´trevligt en fiskebroder som vet värdet av denna ädla fisk (även om den så är fångad i Norge)............. Vaffö åka te nörge å feska båge??? Jooo, nog är det en härlig fisk. Kanske läge för dig Peter att lära ut dina knep till han med de ömma bröstvårtorna??? Du kan ju konsten att lura de stora, inte sant??

Må väl mina trätebröder!!!

// konstnärn


fredag 19 oktober 2001

Ja du lille singelMagnus, jag vet hur du beundrar min fina regnbåge från vårt broderland norge. Jag är mycket stolt över den och värdesätter den högre än gädda, som vissa andra fiskar i havsöringsvatten.

Jag får hoppas att du kryar på dig efter all sveda och träningsvärk som hade uppstått i dina bröstvårtor och vem vet, du borde nog förändra dina träningspass.

// Peter.

Ps. Grattis till dom fina regnbågarna Christer, det är ju inte alla som har lyckats fånga denna fina fiskart.


torsdag 18 oktober 2001

Ja du Konstnär´n, nu blev jag avundSJUK...

/Magnus

P.S. Nu vet Peter att det finns regnbågar i Sverige oxså!


onsdag 17 oktober 2001

Hej alla "Regnbågsfans"! Vilken dag......... Lite lätt mulet, 15 grader i luften, 10 grader i vattnet och så där lagom med vind, med andra ord REGNBÅGSVÄDER!!!!! Vi var på plats vid 10-tiden på morgonen, vi var inte ensamma vid sjön utan det var 3 man till som hade hittat hit denna fina oktober dag. De ägnade sig åt mete, medan vi (som vanligt) bara hade flugutrustning med oss. Dagen började med en lätt fika som följdes av ett såkallat "Nöt-fiske", dvs fiska av fiska av fiska av..........vilket till slut ger resultat. 11.30 behagade nummer 1 slå igen käften över min förföriskt vickande fluga. En mycket blank och fin regnbåge på 2,7 kg. Livet kändes med ens mycket lättare. "Nöt-fiske" påbörjades igen...............14.30 nöp det till igen, en lika blank "båge" på 1,7 kg håvades lätt som en plätt. Min resekamrat Mikael började vid detta laget att misströsta, men envis som han är (och dessutom en mycket skicklig fiskare) lyckade även han håva en fin regnbåge vid 17.30-tiden, strax därefter högg min tredje. De båda sista firrarna verkade vara stöpta i samma form, ca. 1,5 kg styck. Kvällen innan vår fisketur hade jag förmånen att få njuta av en fin bildvisning. Mikael, min värd visade mig bilder från sina resor på Nya Zeland. Fantastiska bilder på både fiskar och natur. Är det någon som har planer på att resa dit, hör då av er så skall jag vidareförmedla era frågor till Mikael. Han har gjort 4 resor dit och börjar så smått få lite rutin på en hel del vatten. Efter några sådana här dagar känns allt mycket lättare, en god kamrat, gott att äta, god underhållning och trevligt fiske........kan det bli bättre? Det kan det säkert, men ändå......det är nog inte fel att ta sig en vilostund ibland. Hursomhelst, ni som ägnar er åt regnbågsfiske, passa på att ge er ut nu. Luft och vattentemperaturer är alldeles förnämliga för tillfället, prova gärna nymfer typ Haröra eller varianter av densamma. Själv fiskade jag med en och samma fluga hela dagen, även Mikael. Jag skall be Mikael snällt om bindbeskrivning, hoppas att webbmastern vänligt lägger ut beskrivningen till allmänt beskådande så småningom.

Släng&däng!! // Chrill


måndag 15 oktober 2001

Ja, inte vet jag om herr Nilsson blev berusad av vinet eller av de prickiga fiskarna på tallriken? Hur som helst, han blev pratglad, mycket pratglad! Själv hade jag planerat att gästerna runt bordet skulle få höra mig berätta om sommarens fiskeäventyr. Så blev det inte, Peter stal helt SHOWEN. Och han berättade om delikata måltider i "fält" bestående av bromsband (översatt fullkornsbröd), potatismos och torterilli (översatt tortelini), vilket gjorde att mina öringar kom i skymundan. Att han sedan, efter måltiderna, inte kunde fiska under ett par dygn eftersom han var tvungen att "sova på maten" medförde att all den kunskap jag hade om herr Nilsson förstärktes ytterligare. Sedan kom fiskehistorien som slog allt:

- Jag gjorde motrycket INNAN fisken högg, och då lyckades jag kroka flera STORA Laisälvsharrar, sa Peter samtidigt som han torkade bort potatismosen från mungiporna.

Även om det inte var en fiskeupplevse i ordets rätta bemärkelse så tror jag att MINA öringar var den rätta medicinen för Peter. Och förhoppningsvis så överger han de norska regnbågarna till nästa sommar och guidar mig på en tur till Laisälven. För även jag skulle vilja lära mig den speciella tekniket med motrycket före hugget...

/Magnus


söndag 14 oktober 2001

........Äntligen, idag bär det av!!! Skall idag träffa en fiskekamrat. Vi skall ägna kvällen åt lite bildvisning och fiskeprat. Tidigt imorgon bitti blir det lite fiske efter regnbåge. Vädret håller i sig, varmt, soligt och lite vind..........kan det bli bättre? Undrar jag om det kan stå sig till imorgon??? Tänkte ägna mig åt nymf-fiske, ett haröra gör säkert susen. Hör av mig med rapport efter fisket.

// Chrill


fredag 12 oktober 2001

Jag tycker synd om Peter. Nu går vi mot en mörkare tid, och då är det bra att ha några (många) fiskeminnen att "drömma sig bort till" från sommarens äventyr. Peter har inga. Eller egentligen en, en regnbåge från Norge...

För att stötta han i denna KRISsituation så ska jag besöka Nyborg ikväll. Jag tar med mig flugfångad öring, med tillbehör, och lagar en fiskmiddag till honom och hans familj. På så sätt kan ha ta del av mina fiskeupplevelser och klara av midvinternattens kyla bättre...

Och till mr Loop vill jag säga: - Som man bäddar får man LIGGA!

/Magnus

P.S. Jag undrar varför Magnus Bidner inte vågar spela badmintonmatchen mot mig?


tisdag 09 oktober 2001

Ett stort Grattis till Magnus!!!!! .........jag håller med dig, fiskeupplevelser skall inte mätas i kilon. Det är ögonblicket som gör det!! Med det kanske bara är vi med kamera och pensel i handen som ser det så???

Stå på dig Magnus, det viktiga är att du vet vad som hände och hur stor fisken var!!!

// Konstnärn


måndag 08 oktober 2001

Klubbkänsla!? Det kan man få på många sätt, även om det inom fiske ställs vissa krav för att få vara med i klubben. Själv så är jag inte så värst intresserad av vad fiskarna väger. Men, andra är det...

- En öring på tre kilo eller över är en STOR öring, säger STORfiskarna i Bergnäsälven. Således har jag inte fått någon STOR öring i Bergnäsälven, även om det för mig var en fisk som både var STOR och tung. Men, den vägde mindre än tre kilo...

Och när jag till slut lyckades lura en STOR öring i somras i Svergoträsk kunde jag inte få en korrekt vikt på fisken, eftersom vågen bara räckte till tre kilo. Men, jag mätte den - 71cm! Äntligen hade jag lurat en STORöring, trodde jag. Jakob, eller mr Loop som han kallas av de som sett honom, tog snabbt till orden: -EJ VÄGD FISK FINNS EJ, skrek han så det blev rundgång i hårddisken i ett desperat försök att ta ifrån mig klubbkänslan, och öringen. Själv så tror jag att han blev avundsjuk, eftersom han själv bara lyckats lura SMÅ öringar, eller de som väger under tre (hg). Då fick jag lära mig att min fisk plötsligt inte fanns...

Reklamgubben utbrister ofta med något drömskt i blicken: - En röding på flugspö över ett kilo är min dröm! Det är den enda "passionen" jag ej fått uppleva än (jag tror han syftade på flugfiske, eller vad tror du BeachB.O.?), brukar han säga samtidigt som han böjer till "stuket" på sin Castrolkeps. Det är något speciellt att lura en röding på över ett kilo. Så jag förstår honom, mycket väl. Och jag, Markus, Andreas & Danne önskar honom lycka till...

Nu kommer jag att komma in på ett sidospår, som egentligen inte var meningen. Men det som hände i helgen är min plikt att berätta om, i dagboken...

- Havsöring, vi ska ut på älven och fiska havsöring, skrek Reklamgubben så det EKADE i radhuset och väckte mig ur min skönhetssömn tidigt på lördag morgon. En stund senare sätt vi i "plåtis" ute på Luleälven, några mil uppströms Luleå.

Fisket gick trögt, mycket trögt. Men, efter ett par timmar kom hugget! - En JÄTTEhavsöring, skrek jag till Reklamgubben samtidigt som jag brände mig på gnistorna som slog upp ur haspelrullen. Efter ett par rusningar fick jag upp havsöringen till ytan. Och den var STOR, den STÖRSTA jag sett. Det var bara ett fel, havsöringen var gulgrön till färgen - en GÄDDA.

Först blev jag besviken, men sen såg jag att det fanns möjlighet att få en till klubbtillhörighet. TIO-kilosstrecket är nämligen ett magisk sträck för de som fiskar efter gädda. Det gör inte jag.

Hur som helst, Reklamgubben vägde "bjässen" på badrumsvågen. 10 kilo, visade den "krönta" vågen! Däremot hade jag inte kameran med mig, och därmed inte något bildbevis (så mr. Loop kommer givetvis att ogiltihetsförklara även denna fisk, var så säker). Det spelar dock inte så stor roll, för jag och Reklamgubben vet att det var en tiokilosgädda...

För mig är vikten inte så viktig (fisken). Det är ändå upplevelserna som man blir berusad av, och tiokilosgäddan är så här efteråt en upplevelse. Men tänk om, tänk om fisken hade varit silverblank...

/Magnus

P.S. Du skulle också behöva lite frisk luft Peter!


fredag 05 oktober 2001

.....håll ut min vän, det kommer! Håller på med lite fjärilsmåleri (om det kan vara något?). Har haft en hel del att göra den sista tiden, hoppas ni inte väntar förgäves. Kanske finns det några önskemål från våra besökare.......vad de vill se?? Hör av Er om så är fallet, ni som varit på mitt gammla galleri vet ungefär vilken stil jag har. Har annars en underbar Brittsommar här i söder. På måndag (vecka 41) börjar Älgjakten då är det med risk för livet som man vistas i skog och mark. Måndagen den 15 oktober stundar regnbågsfiske tillsammans med ett Regnbågsproffs.........undrar hur det kommer att sluta? Fick förresten se en bild av Magnus Öring, den var lite mindre än din Peter.... fast bara lite. Ha det gott alla flugfiskande vänner!!

Christer


torsdag 04 oktober 2001

Igår så var singelMagnus och hällsade på. Det visade sig att han skulle tillaga en mycket god middag till min lilla ängel och mej. Det gjorde att han steg i aktning här i Nyborg och kommer troligtvis att bli en omtalad personlighet några dagar framöver. Jag får bara hoppas att han får möjlighet att träffa det motsatta könet och visa sina färdigheter.

Jag undrar lite på vad Konstnär´n sysslar med,det är så tyst från det hållet. Håller du äntligen på att börja måla lite, eller ligger du bara och latar dej. Om du inte har märkt det så väntar jag och många fler med spänning på nya alster från din magiska hand.

// Pn´s....


måndag 01 oktober 2001

I dag snöade det för första gången i Slagnäs. Och nu väntar en mörkare och vitare tid...

/Magnus


söndag 30 september 2001

God mat, tunnbad under norrsken, och trevliga kompisar. Det blev en mycket lyckad helg i Jontas campingparadis, och ni skulle se vilken fin stuga han byggt!

I eftermiddag gick jag ner och hälsade på hos STORöringarna i Slagnäsforsen. Två stycken såg jag på nära håll, och den ena var en stor fisk på två tre kilo!

Undrar vad herr Nillson smider för planer?

/Magnus

P.S. Lycka till med "jakten" mr Loop och Makrochristian!


söndag 30 september 2001

Ge inte upp så lätt min vän!!! De där guppisarna jag nämnde, be Peter berätta om den största. Jag är övertygad om att du gärna kör honom dit i Rooooovern bara för att få se var "Farfar" har sin familj! ...........du lär dock få det lite jobbigt, det tog tid innan han berättade för mig! Kanske ett sätt för er båda att komma varandra lite närmare.......och vara er själva en liten stund? ............ta med ett par Norrlands Guld!

// Chrill


fredag 28 september 2001

Ja, vad ska man säga Christer? Jag gjorde i alla fall ett försök...

/Magnus


torsdag 27 september 2001

Får hoppas att ( jag Rooover) får bra fiske i tunnan.

// Pn´s..


torsdag 27 september 2001

Ett bra förslag Konstnär´n, även om jag är övertygad om att herr Nilsson inte vet vad "mötas på halva vägen" innebär. Och Nilsson är ju också en mästare på PALT. Men, fungerar Opeeeln? Nu är "bollen" hos dig Peter...

Håller på att packa flugspöet, kamerautrustningen, bildspelet och tandbortsten. I morgon åker (jag Rover) till Angsjön för att fiska, bada "tunna" och träffa kompisar...

Carpe Diem/Magnus

P.S. Vilken e-mail har BeachBO?


torsdag 27 september 2001

Vilka lustiga förkortningar du använder christer..

// Pn´s..


onsdag 26 september 2001

STABIL...........skulle det vara!!! (så slipper ni kommentera det)!!

//Chrill


onsdag 26 september 2001

ack ack ack.......vad ni träter ni båda norrlänningar!!! Hur skulle det vara om ni möttes på halva vägen? Peter kör med sin OOOOOPEL.........och magnus väljer fiskevatten? Ta med lite palt som matsäck och låt stackars WebMASTERN få lite lugn och ro! du Magnus......Peter kan få fisk, jag har sett honom dra upp många Guppis.:)

Kramisar till er båda från en stbil sööörlänning!

// Chrill


onsdag 26 september 2001

"Han" snackar... Om pondus, sunt förnuft, vett, sans och mogenhet...

Ja, jag måste erkänna att jag till min natur är nyfiken. Så ibland kan det hända att jag "klickar" på fel saker. Det hände i går, IGEN. Och det är tur att det finns en webMASTER!

Däremot är jag orolig. Ryktet om mitt missöde spred sig snabbt, och givetvis hörde herr Nilsson det först av alla. Och istället för ett moraliskt stöd i min sorg och bedrövelse så utbrast han:

- Det är det bästa som hänt i sommar. HI HI HI...

Det är underligt. Tänk om herr Nillson skulle lägga ner den energi han lägger ner på MIG till att SLÄÄÄPPPAAAA sig ner till Laisälven och fiska. För det skulle vara roligt att läsa något om harrarna i Laisälven. Och därför blir jag orolig när mitt "missöde" var sommarens ögonblick.

På tal om herr Nilsson och hans flugfiske. När han till slut kom sig för att fiska i sommar åkte han ända till Norge, för vad? Jo, för att fiska regnbåge, 55 mil enkel resa. ????????????? Det är något som inte stämmer?

Och till sist Peter:

- Just med tanke på min PONDUS, mitt sunda FÖRNUFT, VETT, SANS och MOGENHET så kör jag en Rover!

/Magnus


tisdag 25 september 2001

Jag måste berätta att singelMagnus är satt ur funktion för tillfället och detta beror endast på hans nyfikenhet och sitt ungdomliga övermod när det gäller datoranvändandet. Han har av någon underlig anledning fått för sig att man ska klicka på alla filer som kommer via e-mail. Jag har med en viss pondus försökt att förklara att man inte klickar på allt man ser, men som många gånger tidigare så har han gjort det igen.

Jag som räknas som en vis man här i trakten och som innehar en stor portion sunt furnuft, om än lokalt, har gjort allt i min makt för att lära den stundtals förvirrade och obeslutsamma S-Magnus lite vett och sans. Man får hoppas han mognar med åldern.

// Peter..


måndag 24 september 2001

......jodå, visst har jag sett en regnbåge........på kort!!! Har ännu ej hunnit med något fiske men kanske åt kommande helg, ett högtryck är på väg och därmed varma och soliga dagar. Hoppas bara att vinden lugnar ner sig lite. Undrar hur höstfisket varit uppe i norr.......?

Ha´ne //Chrill


måndag 24 september 2001

- Visst var det denna vecka du skulle bjuda på palt Peter?

Och Konstnär´n:

-Har du sett någon "regnbåge" än?

/Magnus

P.S. Nu vet jag hur SNABB Rover´n är!


fredag 21 september 2001

Om tio minuter sätter jag mig i Rover´n och "glider" ner till Sundsvall. Så i helgen kommer jag inte ens att ha en tanke på fiske...

Ha en trevlig helg/Magnus

P.S. Vi kanske syns på Spegelbaren!


tisdag 18 september 2001

ahhhh, äntligen några dagar utan regn härnere i södra Sverige. Har hört att de som roar sig med trollingfiske får mycket lax i vättern. En arbetskamrat var ute i helgen och lyckades att kroka en lax på styvt 5 kilo, inte dåligt för att vara premiärtur. Räknar själv dagarna till ett eget regnbågsfiske tillsammans med en god vän, detta kommer att ske en solig dag i mitten av oktober........det har jag bestämt. ..........att det skall vara sol alltså. Jag återkommer!

// Chrill


söndag 16 september 2001

Vi hade en rättvis ledning med 2-0 mot seriettan Medle SK med endast ett par minuter kvar av första halvlek. Tyvärr släppte vi in tre mål innan halvtidspausen, och musten gick nog ur oss. För slutresultatet blev en 5-2 förlust i årets sista match.

Nu har jag lagt upp fotbollskorna på hyllan för den här säsongen...

Jag vill också passa på att hälsa Konstnär´n välkommen!

/Magnus


söndag 16 september 2001

Hej mina vänner!

Kul att se sig själv...........:)?! Vädret var lite bättre när vi sågs sist, om jag minns rätt förutspådde Peter ett lysande fiske under hela hösten. Så blev det inte och synd är det, jag hade verkligen unnat er alla ett superfiske. Här nere i södra sverige har just fisket efter höstregnbåge kommit igång, hoppas att man kan få en och annan dag med sol och mindre vind. Jag hör av mig efter hand med lite rapporter. .......tills dess, allt gott!

Christer


fredag 14 september 2001

Jag hatar detta väder. Vem är det som har köpt upp alla soltimmar ??? // Peter !!


fredag 14 september 2001

Nu är jag hemma igen efter två dagar i fält med mina "lärjungar". Vädret var dåligt och fisket gick trögt i Laggträsket, och en regnbåge på ca fyra hekto var resans största fisk. Men det blev en lyckad tur ändå, för bastun, maten och allt det "andra" blev en FULLTRÄFF.

//Magnus

P.S. Längtar efter sol...


onsdag 12 september 2001

Idag känns flugfisket och fotbollen inte viktig.

På Slagnäs skola hissade VI flaggan på halv stång, och slöt oss samman i en tyst minut. Våra tankar och sympatier fanns (finns) hos de människor som mist sitt liv, skadads, eller till de som förlorat en familjemedlem eller vän i de FRUKTANSVÄRDA terrordåden igår. Det var vårt sätt att visa att vi BRYR oss och vår AVSKY till det inträffade...

/Magnus


lördag 08 september 2001

9-1 SK Örnvingen!!!! Don Simon inlede "målkavalkaden" med ett kanonskott från 40 m, och Skyttekungen avslutade matchen med att lobba in det nionde målet. Om nu resultaten går vår våg kan vi SPURTA oss till en kvalplats...

/Magnus


onsdag 05 september 2001

Ja, Peter snackar om den "rätta vägen"! Visst var palten god, men det kändes inte som den "rätta vägen" när jag var tvungen att köra igenom ett "potatisland" för att avnjuta en paltmåltid. Och väl framme pissade han (inte Peter) på mina ROVERfälgar. Vilka brudar blir imponerad av en piss-stinkande geggig bil Peter? Och du som skriver att du ska vägleda mig. Till vad?

Nä, nu ska jag hålla mig på "asfalten" till vädret blir stabilare. Det känns som det bästa och säkraste vägvalet just nu. Nu återstår bara att VAXA upp lacken de 10 000 tals kronor som Rover´n sjönk i värde efter besöket i Nyborg...

//Magnus

P.S. När blir det PALT nästa gång Peter?


onsdag 05 september 2001

Ja vad ska man säga om denna höst.. Det verkar som att fisket skulle slå fel i stort sett hela säsongen. Vattenståndet bara stiger och stiger (man kan ju börja undra varför elpriset stiger lika fort som vattenståndet när det borde vara tvärtom) så det är väl lika bra att packa ihop fiskeprylarna och vänta på ett bättre år.

Jag spådde ju dumt nog att vi skulle få ett rekordår när det gällde fiske vilket visade sig vara i stort sett fel. Det enda possitiva är ju att så mycket vatten att lägga en fluga i har vi nog inte varit med om.

Nåväl, jag packar inte ihop utrustningen än, för vem vet, det kan ju bli bättre lite längre fram....

// Peter.....

Ps.. Eftersom jag lovade att avlägga rapport angående SingelMagnus levende efter en kraftig och sprängande paltkväll i Nyborg så kommer vad som följer...

Hans civiltillstånd är fortfarande singel och kommer nog att förbli ett tag framöver. Hur länge vågar jag inte säga eftersom han var mycket svävande i både tal och skrift. När jag förklarade att ett raffset oftas innehavs av det motsatta könet så sken han upp med ett leende och sa " o fan är he så" vilket bara bekräftar hans vilsenhet. Jag ser det som min skyldighet att försöka leda in honom på den rätta vägen och vi får alla hoppas att jag lyckas.......

// PN`s.......


söndag 02 september 2001

Länge sedan jag såg till Singelmagnus med Roooovern. Kan det ha att göra med snacket om raffset och med mer som han dillar om?? Man börjar ju att bli orolig, att det håller på å gå snett för grabben. Att se en äldre man med korpulens i långkallsonger kan ju inte föra tankarna till ett raffset annat än om det var länge sen han hade kontakt med det motsatta könet. Jag får nog bjuda på palt imorgon så att jag får se hur det verkligen står till med allas vår singelmagnus. Jag lovar att avlägga rapport....

// Peter..


söndag 02 september 2001

4-1 borta mot Boliden, och nu ligger vi trea i serien!

...men fisket gick sämre. Endast Tomas lyckades lura en fin öring. Annars så var det två dagar i Svergoträsk utan böjda spön...

Måste man åka ända till Norge för att fiska regnbåge Peter?

//Magnus

P.S. FUNDERAR på att "publicera" bilderna på Raffsetet, Beach B.O. & och Snödrivan...


söndag 26 augusti 2001

Ja, då är man tillbaka i "verkligheten" igen. Och jag måste säga - att fiskeäventyret var bättre än en dröm!

Man kan sammanfatta resan på det samtal mina fiskebröder förde vid frukosten, just innan vi skulle axla ryggsäckarna:

- Oj oj oj, den här resan har varit OPTIMAL. Vilket flugfiske! Och vilka ÖRINGAR, sa "Raffsetet" och drog upp de marinblåa långkalsongerna över bröstvårtorna så att den (öppna) gylfen visade naveln, samtidigt som han försökte fokusera blicken genom de "vinda" solglasögonen.

Namnet Raffsetet har han fått just på grund av sina "unika" underkläder. Raffsetet trivs bäst vid lägret, och på dagarna "trippar" han likt en ballerina omkring i dessa erotikdödare. Ibland kompleterar han utstyrseln med en svart "badmössa". Något modelejon är han inte, även om jag ibland ÖNSKAR att han vore det. Men, han SKRÄMMER i alla fall bort myggen...

- Och vädret har varit FANTASTISKT! Nu gäller det bara att underhålla solbrännan, svarade Beach B.O.

Beach B.O. är ett unikt namn i sammanhanget. Under tiden vi andra, inför det stundande nattfisket, åt kolhydrater, bytte bromsskivorna i flugrullarna, rengjorde fluglinorna, band flugor, knöt på nya tafsar...solbade B.O. Därav tillkom förnamnet Beach!

- Och tafsbrottet jag hade i går natt indikerar att DE finns där. Kanske retade STORöringen mig, så att jag kommer tillbaka hit nästa år, tillade "Snödrivan" under tiden han sände i väg en "solkatt".

Tänk dig att stå och titta efter strandlinjen vid en sjö i slutet av augusti (det gjorde jag). Helt plötsligt är det något som inte stämmer i den vackra vyn, något VITT. Är det verkligen möjligt att det ligger snö kvar här vid sjön? Givetvis fanns det en NATURLIG förklaring till det hela...

Resans SUMPning stod Raffsetet för. Hur är det möjligt att KAFFET blev kvar hemma?

Näääe, nu ska jag KOKA en rejäl kopp kaffe. Och jag kommer inte att koka på SUMPEN...

//Han som fick den STÖRSTA fisken

P.S. Hur hade ni det i Björkliden Lenaaart och Direktör´n? Tyvärr så kunde jag ej följa med pga att GONE FISHING-skylten var uppsatt. Men, jag tackar för erbjudandet! Lämna gärna en (fiske)rapport...


lördag 25 augusti 2001

Jag har varit till Granseleluspen tidigare i veckan. Det var lite blåsigt så att fisken vakade dåligt. Lyckades få några på blindfiske med " smackar´n " men i övrigt så var det mycket trögt.

Tog en sväng till Holmseleforsen i torsdags. Det var en underbar dag med temperatur över tjugo grader och helt vindstilla. Som vanligt hade jag älven helt för mig själv så jag satt mest och myste i solen. Det var i stort ljudlöst förutom lite fågelkvitter och någon som höll på att spika nere vid Marielund. En bra dag för att sova en stund.

Fisket var sämre än vad man kunde vänta sig, och det ser ut som att höstfisket inte riktigt tagit fart ännu. Visst fick jag några och den största var en präktig bit, men vi får nog vänta några dagar till innan det startar ordentligt.

Ps.. Christer, den store står fortfarande kvar på samma ställe för den visade sin silverblanka sida i en vattenkaskad som heter duga. Bara det och det vackra vädret gör dagen minnesvärd.

// Peter........


tisdag 21 augusti 2001

Du Peter:

- Jag är också ledig! För att inte bli utarbetad så har jag tagit ledigt resten av veckan och beger mig till ett STORöringsvatten, ett tidigarelagt "jullov". Tror du verkligen att du kommer att sjö(älv)sätta båten innan det är dags att öppna julklapparna?

//Magnus

P.S. Mörka nätter = STOR öring!!!!!


tisdag 21 augusti 2001

Äntligen är det semestertider och som vanligt så är Laisälven i underbart vattenstånd. För tillfället håller jag på att rusta upp en forsbåt inför dom stora fajterna med dom grova och grå Harrarna uppe vid Sadeforsen. Lite längre fram i veckan så åker jag dit med båten för att plocka min första harr över kilot för i år. Jag återkommer med rapporter ............ Undrar var Magnus tog vägen, eller jobbar han under bästa fiskesäsong ???????

Ha ne å lev väl allesamman, för he ska ja göra, under denhära undebara fiskeårtid, den bästa utav alla..................

// Peter...


måndag 13 augusti 2001

kl 02.30

Jag såg (hörde) den STORE. Plasket fick mig att rycka till, och i vakringen som bildades såg ut som en "krater". Tyvärr, så var han inte intresserad av mina flugor...

Hela Slagnäsforsen hade jag för mig själv i natt! Och jag tappade två fiskar. Den ena lossnade alldeles intill land, och jag kände hur flugan snäppte loss. Det var en grann fisk som jag uppskattade till dryga kilot. Den andre hörde jag bara plasket av, vid påslaget, och flugrullen som knattrade. Sedan trodde jag att fisken vände och kom simmande uppströms. Men, det visade sig att flugan lossnat.

Herr Nilsson har varit osynlig länge nu. Undrar vad det beror på?

God morgon//Magnus

P.S. Undrar hur det gick för Jakob och trekilosöringarna i natt?


söndag 12 augusti 2001

Nu är jag tillbaka i Slagnäs igen. Och i morgon är sommarlovet över...

Det blev en lyckad fisketur. Lyckligast var min lillebror som lyckades "kroka" en födelsedagsröding på 1,3 kg på flugspö, så nu överger han förhoppningsvis haspelspöet. För den nyfikne kan jag avslöja att "vitfenan" lurades på Alternativet (finns med i vår flugserie). Själv så blev det lite fiske för min del. Satsade på det fotografiska, och 18 filmrullar gick åt! Det kommer en artikel om "händelserna" så småningom...

Klockan är nu strax över tio på kvällen och det är mörkt ute. Jag kommer nog att suga ut det sista av sommarlovet och vandra ner till Slagnäsforsen. Kanske är det just i natt som min tafs kommer att hålla...

//Magnus

P.S. Vi vann med 9-2 mot Norrlångträsk IK i lördags. Femte raka!!!!!!!!


lördag 04 augusti 2001

6-0 vinst hemma mot Bergbyns SK! Och därmed fjärde raka...

...Målvaktmicke gjorde "publikräddningar" och Skyttekungen "nätade" 3 gånger! Men han BOMMADE också en straff, vilket också Korvgrillarmatte gjorde. Övriga mål-PVreidar (använde huvudet för en gångs skull), Korvgrillarmatte (iskallt) och Kantandreas (klockren volley!). Själv så "sumpade" jag mina chanser...

Det är STORT att få spela tillsammans med sådan här "publikmagneter". Det enda som jag funderar på just nu är-vem som ska slå nästa STRAFF? Det gör nog Tränarpeter och Tränarper också...

Nu får Peter "ta över" dagboken under en vecka. Själv så tar jag flugspöet, kameran och kaffepanan och besöker ett "hemligt" fiskevatten. Och det finns förhoppningar om stora rödingar & öringar!

//Mittfältsmotorn

P.S. Undrar vad "den verkligt gammla Skyttekungen" försökte skriva i gästboken. Hoppas han "fullföljer" nästa gång...


fredag 03 augusti 2001

Blåvikssjön besegrades borta med 3-1, och nu är vi med "däruppe". Tyvärr så sitter förkylningen i än. Istället för "linimentlukt" och "målglädje" kurerade jag mig hemma genom att binda "nattsländepuppor"...

//Magnus

P.S. Jag fick en våg i födelsedagspresent. Och den räcker up till TOLV kilo!


onsdag 01 augusti 2001

- Om inte du står och "hänger" vid Rover´n och åker "snålskjuts" hela tiden så skulle jag nog ha "fullt upp" Peter!

Men, jag har full förståelse för ditt "uppförande". Du äger ju en OOOOOOOOOOpel...

//Rovermagnus


tisdag 31 juli 2001

Dom senaste dagarna har det fångats några fina öringar i slagnäsforsen så det verkar att gå åt rätt håll. I laisälven har vattenståndet sjunkit så pass att fisket har kommit igång och håller det värsta regnet sig borta så bör Augusti bli en bra fiskemånad.

// Tänkte jag skulle avlägga en rapport angående singelmagnus. Den där Rooo..ver`n verkar inte ha slagit fullt ut här bland det kvinnliga könet. Vad det kan bero på är ju inte så enkelt att säga, men eftersom den påminner om en Skoda så kan ju felet vara där. Nåväl jag har ej gett upp hoppet för allas vår vän, singelmagnus, det kommer nog att sluta lyckligt en vacker dag.....

// PN`s...........


tisdag 31 juli 2001

Ibland händer det som inte får hända - fluglinan förvandlas till ett SKATBO. Det hände för mig, i natt...

Vad gör man? Jo (som vi säger här i norr), man släpper ut den del av fluglinan som är OK bakom båten, och försöker reda ut trasslet. Och vad får inte hända just då? Jo, en storöring får absolut inte hugga i detta kritiska moment. Det hände...

Öringen hoppade högt, och jag höll emot. Det kändes precis som att flyga (med en) drake. Tafsen höll! Men, gissa vad som hände efter de första tio kritiska minuterna? Nä, tafsen gick inte av, utan flugan lossnade...

Gívetvis såg jag inte skymten av någon stor fisk när jag hade kontroll på min utrustning. Andra säger att det är dessa "upplevelser" som är själva tjusningen med fisket. Jag håller inte med, i varje fall inte just nu. Det var ju en stor öring, inte under två. Kilo alltså. Och hade inte skatan byggt bo i just MIN flugrulle hade sagan fått ett lyckligt slut...

//Magnus

...Efter regn kommer sol...


söndag 29 juli 2001

Ja, inte vet jag om det var storöringen eller några elaka "skånebaciller" som fick mig "däckad". Var tvungen att stå över matchen mot serietvåan Risliden. Tränarpeter rapporterade efter matchen om en fantastisk laginsats och en klar 3-1 seger. Så, nu är VI på gång...

...Snart är jag på gång också!

//Magnus


lördag 28 juli 2001

"Vågproblematiken" fortsätter...

...När jag väl fick en "fiskekompis" med mig var det viktigt att just den person hade en VÅG i sin ägo. Som ni redan vet, så har jag tappat min. Singelstefan har en våg, en våg som man ska kunna "lita på". Men, när han skulle väga min STORÖRING gick den i "BOTTEN". Suck! Det blev till att ta fram "mätstickan" igen. OCH den räckte - 71 cm!!!!

...Och jag hade fiskfrossa under hela "kampen"...

//Magnus

P.S. GRATTIS WEBMASTER!!!!!!!!!!!!!!


onsdag 25 juli 2001

Nu vänder jag mig bara till Bert-Olav i Råneå:

-Varför skriver inte du i gästboken som de andra "storfiskarna"? Och du har ju redan ett bra "artistnamn" (Black Muddler!).

...vi syns vecka 32...

//Magnus


onsdag 25 juli 2001

I natt kommer jag att sova gott. Vi gjorde en KANONMATCH borta mot Bureå, och vi vände ett 0-2 underläge till en 5-2 vinst!

Fisket har legat stilla sen förra torsdagen. Träningsläger fre-sön i Blattnicksele följdes upp med två "sociala" dagar. Men kanske i morgon natt!

- Jag lovar Peter, du ska OCKSÅ få åka en sväng i Rover´n. Bara du inte NÖTER för mycket på skinnet...

//Rovermagnus

P.S. Det är TUR att "Skyttekungen" spelar i mitt lag.


måndag 23 juli 2001

Ja vad ska man säga..... Vi har haft ett regnigt och jäv... skitväder i drygt en vecka !!!

Laisälven har stigit enormt och detsamma gäller Slagnäsforsen Juktån och Bergnäsälven. För tillfället gäller endast stilla vatten som allternativ och ni som är på väg upp till området, försök att vänta någon vecka så kanske vattennivån har sjunkit undan något så när.

// Som alla läst så har singelmagnus gått och skaffat sig en Rooo.....ver, vilket uppenbart får konsikvenser för hela bygden. Nu går inget fruntimmer säker när han glider fram på dom gropiga grusvägarna häruppe. Jag kan bara önska honom lycka till på den ständiga jakt som nu troligtvis kommer att uppstå, och vem vet ??

Det var kanske Rooo...ver`n som saknades......????

// Peter :-)


fredag 20 juli 2001

Klockan är 03.00

Fiskekompisar brukar ju följa med en ut och fiska, därav namnet FISKEKOMPISAR. Jag trodde att Snickar´n, Konstnär´n och Praktikanten skulle "hänga med"...

- Jag ä TRÖÖTTT, sa snickarn utdraget i telefonen. - De andra då, replikerade jag. - Hä regn för myck, och de for till Sorsele för å tank bila, hjäspade Snickar´n fram så det blev "rundgång" i telefonen.

Hur som helst, jag ägnade kvällen åt att binda upp en ny variant av Zonker. När "spöktimmen" nalkades slutade det plötsligt att regna, och jag satte mig i Rover´n och "gasade" upp till Bergnäsälven...

Specialzonkern fungerade! Men, den sitter kvar i storöringens gap. Dessa tafsbrott. I morgon ska jag införskaffa 0,30 mm, eftersom inte 0,25 mm tycks hålla. Landade en jättefin harr på 46 cm (har ingen våg)! Förresten, en ny VÅG skulle inte vara så dumt att få i födelsedagspresent den 29:e.

...Så kan det gå när man blir utan fiskekompisar...

Nä nu kokar grytan. Det blir en "harrmacka" till "frukost", innan jag lägger mig!

God natt//Magnus

P.S. Krya på dig Johnny!


onsdag 18 juli 2001

Det är tur att man hade pålitliga fiskekompisar med sig i natt. Och öringen smakade förträffligt halstrad...

// Magnus


torsdag 12 juli 2001

Expeditionen slutförd. Wolfie har blivit fäst vid färgerna RÖTT & VITT!

// Magnus


tisdag 10 juli 2001

Lämnar nu Slagnäs och beger mig ut på Expeditionen "WOLFIESFÖRSTARÖDINGPÅFLUGSPÖ". Destination: HEMLIGT. Tillbaka på fredag. Synd att du jobbar Peter, men du har ju mitt mobilnummer...

// Magnus


tisdag 10 juli 2001

...Turen fortsatte! 47 cm lång var krutpaketet! Att drilla en vild Bergnäsöring, med ett klass 4-5 spö, är en känsla som måste upplevas. Jag behöll fisken, och den kommer att avnjutas gravad på en hårdbrödskiva med färsk dill...

God Natt//Magnus


måndag 09 juli 2001

Nu är "SEMESTERN" slut för den här gången...

Det var trevligt på Gatufesten i Sundsvall. Bra musik och "feststämning"!

Det finns stunder i livet man aldrig glömmer. En sådan stund inträffade på Casinot i Sundsvall under lördagsnatten. Jag växlade in 40 kr, och satsade hela förmögenheten på nr 17. Gissa vad som hände? Naturligtvis "landade" kulan på just nr 17, och 30 gånger pengarna...det blir 1 200 kr för en snurr! Alla runt Roulette-bordet satsade STORA pengar på att det skulle bli rött igen, eftersom de svarta numren hade avlöst varandra under lång tid. Jag satsade 100 kr på mittenraden istället, och det blev svart 2:a till min förtjusning, och till storspelarnas förtvivlan. 100-lappen blev tre...Och jag tänkte att det är nog dags för ett rött nummer, så jag satsade de tre "lapparna" på rött (Storspelarna hade bränt en förmögenhet på just rött). Det blev RÖTT! Och jag vann 1 760 kr på tre SNURRAR...Det är tur man slutar när det "snurrar" som bäst!

Som sagt, det finns stunder i livet man aldrig glömmer...

// Turmagnus

P.S. Undrar om "turen" fortsätter i kväll...


torsdag 05 juli 2001

Två meterhöga hopp, sedan lossnade öringen från flugan...

Jag kunde inte hålla mig. Det blev en tur till Bergnäsälven igår också, trots att jag egentligen var "ledig".

Som sagt, nu tar jag SEMESTER från sommarlovet och fisket, och gästar Sundsvall över helgen.

// Semestermagnus

P.S. Du får gärna bjuda mig på palt nästa vecka Peter! Då kan jag berätta "fiskehistorier" för dig...som måste arbeta under sommarlovet.


onsdag 04 juli 2001

I natt fick jag uppleva en underbar natt i Bergnäsälven. Lurade två öringar på streamer nere i Krokforsen, och den största vägde ca 1, 2 kg. Reklamgubben fick också en öring, en mycket vacker fisk på ca 1,5 kg. Vilka fantastiskt vackra fiskar! Korta & tjocka, med en svagt guldskimmer på buken. Och vilka fighters! Jag använde mig av mitt nya flugspö, klass 4-5, som Gunnar Rask Nielsen byggt. Vilken känsla! Samtliga fiskar var vilda Bergnäsöringar, och vi släppte därför tillbaka dem i älven igen...

// Magnus

P.S. Alla tre öringarna lurades på samma fluga, en svartblå Polack med guldskalle.


tisdag 03 juli 2001

Det blev förlust i gårdagens fotbollsmatch. Och det känns tungt att behöva avsluta vårsäsongen med att släppa in fem mål. Och inte nog med det, jag "tappade" också min fiskevåg i sjön när jag skulle väga Reklamgubbens storöring i söndags. Den är gul, om nu någon får den på kroken i Svergoträsk.

I natt blir det ett nytt försök i Bergnäsälven. Sedan tar jag "semester" och besöker Sundsvall och gatufesten, och laddar batteriet inför fjällfisket...

Skitfiske // Magnus


måndag 02 juli 2001

Jag min kära fru och ett par vänner var nere till stugan vid Laisälven i söndags för att grilla och bara ta det lungt. Efter en stadig middag där framförallt jag och Po, det är så han kallas, fick luta oss tillbaka med brättande stormagar och knipande efter luft hörde jag ett svagt puttrande komma sakta glidande från Granseleluspen. Det var nestorn Holger Landström som varit ned en sväng för att lufta sin gamla motor och pröva fiskelyckan. Som vanligt när det gäller Holger så hade fisket varit lyckat och han skrattade gott och visade fångsten. Sedan berättade han att det var torrfluga som som hade fångat dom flesta och att harren var ovanligt fet...

Då tänkte jag i mitt stilla sinne, det börjar nog att vara tid för dom saktmodiga att släppa vilotiden och börja fiska.

//PN`s......

Ps. Älven har gått ned ordentligt och kan vara i bra vattenstånd om så där en vecka om det inte börjar att regna för mycket.


lördag 30 juni 2001

Dét blev en lyckad tur till Svergoträsk i går. Fick upp två granna öringar på streamer, och tappade en STOR. Tyvärr så ignorerade fiskarna de stora "sländorna" som kläckte för fullt. Så det förväntade torrflugefisket uteblev.

Ikväll ska jag ta en tur till "dansen" i Storuman och titta till så att Skyttekungen och de andra i fotbollslaget sköter sig, för vi har en ny match på måndag...

Ha en bra dag // Magnus

P.S. De båda storöringarna som jag tappat i veckan, högg bägge på en egenkomponerad streamer!


lördag 30 juni 2001

Var en sväng ner till laisälven idag för att kolla vattenståndet. Älven är fortfarande hög men den har vänt och är på kraftig nedgång. Om man skulle våga på sig en gissning så tror jag att vi går mot en mycket bra och intressant fiskesäsong och håller vädret i sig och vi inte får något jättebakslag så kan det bli ett rekordår. Nåväl, den som lever får se. Eftersom jag jobbar i Slagnäs så var jag ned till forsen för att pröva på fisket. Nu var inte min utrustning särskilt lämpat för torrfluga eftersom jag som vanligt bara kastade in den i bilen när jag åkte iväg.

Nu stod jag vid slagnäsforsen med ett klass 6 coh 0,30 tafs. Det var ett dåligt val när den enda torrfluga jag hade var en välanvänd " Smackar´n" och det passar inte så bra ihop med laxfiskeutrustningen. Nåväl jag satte på den och efter några kast så fick jag den första harren, den var inte stor men jag hade fått den första för säsongen så jag avbröt fisket och åkte hem för att vila och det gör jag än..

// PN`s.........


torsdag 28 juni 2001

1-1 mot serietvån Risliden. Egentligen ska man väl vara ganska nöjd. Men, ser man till målchanserna skulle ha vunnit, och vi ledde också med 1-0.

I går natt var det tungt fiske i Bergnäsälven. Och jag såg inte heller någon stor fisk som visade sig. Hinner nog med en " sväng" i natt också...

// Magnus

P.S. När skulle vi få våra bilar städade och vaxade Peter?


onsdag 27 juni 2001

Jag hade chansen, men misslyckades. Tafsen på 0,25 mm höll inte, och storöringen finns fortforande kvar i Bergnäsälven.

// Magnus

P.S. I kväll ska jag göra ett nytt försök!


söndag 24 juni 2001

Har kommit hem från en veckas laxfiske i Årgårdsälven. Det blev endast en lax men jag tog den på en superpuppa storlek tio. Nu hör till saken att jag inte låg i särskilt mycket eftersom jag gillar att vila och det kanske man inte bör göra om man vill ha mycket fisk.

Dom första två dagarna låg jag mest i gräset och myste och har väl gjort det än, om inte hotelserna har blivit så stora från min käresta och resten av ressällskapet.

Till saken hör att fisket var lite trögt och eftersom det var tidigt på säsongen så var torrfluga inte så mycket att tänka på enligt dom vise. Dag tre monterade jag upp utrustningen och fick till min stora förvåning se att jag led brist på tafsmaterial ( dom som känner mig blir säkert inte förvånad), men man tager vad man haver så det blev 0,30 och en superpuppa storlek 10.

Jag och min käresta gick ned till muren eftersom det inte var något bra ställe att fiska torrfluga. Efter tre kast högg en lax och började hoppa och rusa nedför älven och i det ögonblicket visste jag att man kan vila till sig fast fisk.

Resten av veckan tog jag det lungt och endast sista dagen fiskade jag intensivt bara för att pröva på det. Det gav förvånande nog utslag på fem tappade laxar och jag vet inte hur många napp, vilket kunde vara förklaringen på att min gode vän och idoga fiskebroder Jörgen får så många fler än mej.

Om jag nu ska summera veckan så var det fantastiskt väder med klarblå himmel cirka 25 grader i skuggan och 18-20 grader i älven.

Ps. Jörgen är laxkungen utan tvekan, ( men jag tog min på torrfluga....:-)


söndag 24 juni 2001

Oj oj oj, vilken midsommahelg! Är man singel och dessutom flugfiskare så ska man defenitivt besöka en HEMLIG å under midsommartider...

Tyvärr Peter. Jag kan ej berätta något mer just nu, utan du får vänta till "artikeln" publiceras!

// Magnus

P.S. Små flugor & stora öringar!!!


torsdag 21 juni 2001

Har varit hemma och "mellanlandat" i Slagnäs. Håller nu på att packa för att fira midsommar vid en HEMLIG å där det finns stora prickiga fiskar...

Ha en trevlig midsommar // Magnus


onsdag 20 juni 2001

I kväll vann vi med 3-1 efter en stabil laginsats, och i kylen ligger en gravad röding (flugfångad) och väntar...

// Magnus


lördag 16 juni 2001

Fy f....n vad det kan vara orättvist ibland. Vi leder med 2-0 och träffar stolpen mm. Sedan tappar vi ledning i matchens slutskede och förlorar med 3-2. Det känns tungt just nu...

Morgonfisket gav ingen storöring, men en fin harr som jag släppte tillbaka i älven. Det bästa med den här dagen är att somaren har anlänt!

//Magnus

P.S. I morgon är en annan dag...


lördag 16 juni 2001

Jag har en plan!

...som jag ska genomföra tidigt i morgon bitti om vädret är bra...

//Magnus


onsdag 13 juni 2001

Nu har jag SOMMARLOOOOOOVVVVV!

...juni -juli -augusti...

//Magnus

P.S. Hörde att du skulle JOBBA i sommar Peter. Vilken otur!

 

Svar: Ja ibland behöver ju du hjälp och som du ser har jag ordnat det... PN`s..


onsdag 13 juni 2001

Vedeldad bastu, jordgubbar och röding är en bra mix för en flugfiskare. Återvände till Slagnäs tidigt i morse och sömnbehovet är just nu är mycket stort efter en "händelserik" helg.

- Gillar du gravad (flugfångad) röding Peter?

God natt//Magnus

P.S. Puh, jag hann hem till skolavslutningen...


söndag 10 juni 2001

Singelmagnus snackar om att han har otur, men ska man snacka om otur... Då gäller det mig. 
I torsdag ringde min son Fredrik och var som vanligt utan pengar. Han påstod att han var så undernärd att han ej kunde gå i till skolan. För att få slut på diskussionen som uppstod så lovade jag att skyndsamt föra över pengar till hans konto. När jag lagt på luren och var på väg till datorn så blev det en kraftig smäll och då jag tittade ut så fick jag se en jätteblixt som formligen täckte hela mitt synfält.

Nu var goda råd dyra och jag kastade mig uppför trappen med en flodhästs smidighet, kom fram till datorn och dök ner bland kablarna för att rädda modemet. Jag tog tag i telejacket för att dra isär det men fick på kuppen en strömstöt så att fingrarna började vibrera. När jag nu insåg att modemet och nästan jag åkt vidare med himmelspiloten så gick jag ner i rummet och la mig för att vänta ut åskvädret.
När jag sen vaknade efter cirka en halvtimme ringde jag Fredrik för att förklara min belägenhet och att han nog skulle få svälta ett tag till. Då slog åskan ner igen, jag skrek till för det gjorde väldigt ont i mitt vänstra öra och i bruset hörde jag fredrik ropa:
"Men lägg på tokskall, för he låt som du ring från en krigszon å ja tro att du håll på förlor!". 

Senare på kvällen när min kära fru kom hem, berättade hon att åskan hade splittrat tre telefonstolpar ett par kilometer hemifrån. Jag tänkte att jag skulle åka och se på eländet. Då kom andra bakslaget. Bilen vägrade att starta och med den vishet som vi har här uppe så insåg jag att det bästa hade varit att sova hela torsdagen.

// PN`s.....


lördag 09 juni 2001

Det blev ingen match idag. Istället håller jag nu på att packa min foto och -fiskeutrustning för att bege mig västerut...

Herr Nilsson har varit osynlig på Nätet ett tag nu, och jag undrar vad som har hänt. Har blixten slagit ner i Nyborg? Eller har bilen havererat? Trots att det känns jättebra (myggfritt) att ha fritt spelrum i dagboken skulle det vara roligt om "vi" kunde få ett livstecken.

// Magnus

P.S. Igår blev jag fattig. Investerade nämligen min förmögenhet i ett nytt objektiv till min Hasselbladare!


torsdag 07 juni 2001

Tony Edvardsson är dagens "hjälte", så här dagen efter Henkes 4 mål i VM-kvalet. Han gjorde sin a-lagsdebut för Blattnicksele IF i derbymatchen, inför "fullsatta" läktare, mot Gunnarn. Tony, blott 14 år gammal, kvitterade Gunnarns ledning med ett välplacerat skott i målvaktens högra hörn 5 minuter före full tid. Sett till målchanserna skulle vi ha vunnit matchen, och vi bommade bl a en straff (skyttekungen ajajajaj). Men eftersom vi låg under med 3-1, med endast tio minuter kvar att spela så kändes det härligt att få med sig en poäng i kväll. Och Peter: - Det kändes bra att få återupprätta min heder efter dina spydiga kommentarer sist. Det stämde riktigt bra i dag och jag fick också sätta ditt en "balja". Och jag blev aldrig utbytt...

// Målgörarmagnus

P.S. På lördag kanske det blir en fotbollsröding!

...6 dagar kvar...

Gunnarn-Blattnicksele 3-3 (1-0) Mål: Nisse, Magnus och Tony Publik: 200(00)


tisdag 05 juni 2001

Din klocka måste gå väldigt sakta Peter! Eller har den möjligtvis stannat?

//Utb(r)ytarmagnus

P.S. Till hösten kommer jag att gå igenom klockan för mina elever i 4:an-du är välkommen Peter!


tisdag 05 juni 2001

Jag kan inte påstå att jag är en fotbollshulligan, men jag tycker fortfarande det måste vara en bedrift att bli utbytt efter ynka trettio sekunder. // PN´s.........


tisdag 05 juni 2001

- Hörru Peter, nu har du gett dig ut på SVAG is. Vet du hur en fotboll ser ut? Eller hur många minuter det går på en halvlek (en match-två halvlekar). Vad som är skillnaden mellan ett gult och ett rött (kort alltså-inte matchtröjorna)...

Håll dig på din "planhalva"//Magnus


tisdag 05 juni 2001

Minns jag fel eller var det efter trettio sekunder du blev utbytt ???? PN`s...........


måndag 04 juni 2001

I går kväll "tappade" jag en grann öring på fluga och i fredagens förlustmatch blev jag "utbytt". Det var helt enkelt inte alls min helg...

Men, jag kommer igen-var så säker!

// Magnus

P.S. Öring tog på en grön Montana


onsdag 30 maj 2001

Lekande harr & underbart väder (= fotoväder)! Tror att jag fick mina harrbilder till slut...

Och du Magnus (Bidner): - Gammelfarfar stod fortfarande kvar på forsnacken! Men det var inte många som fick "till det", så skådespelet är nog över för den här våren...

// Magnus

P.S. 14 dagar kvar...


tisdag 29 maj 2001

Jag måste ju svara min fiskevän " lika feta barn leka bäst". Eftersom att jag inte ville ha en förstasida med dej beror endast på att dom flesta ej har 21tummare och större. med dej vid min sida så har jag ju hamnat utanför skärmen och som du vet vill jag ju synas.

Jag vet att du nu tänker att det går ju att krympa ner bildformatet och det är ju sant, men då skulle ju ditt lilla huvud försvinna och det skulle ju vara synd. Ha ne käre vän........ PN`s..........


måndag 28 maj 2001

Jag får ju inte behålla dom jag gör för då kommer ju du dragandes med nån kompis som är i starkt behov av riktiga flugor. PN`s........


söndag 27 maj 2001

När jag tittade ut genom mitt sovrumsfönster i morse så var det vinter (igen). Under natten hade det snöat så pass mycket att träden och marken var täckt av vita flingor. Har ägnat dagen åt att binda flugor och pratat laxfiske med Larsson och Wolfie. Fick också en bunt myskoxhår av Wolfie. Han fann nämligen en död myskoxe på Grönland för ett par veckor sedan. Tids nog kommer en "Myskoxe" att finnas i min flugask.

Fotbollsmatchen fick, som i alla sagor, ett lyckligt slut. Läs skyttekungens matchreferat i gästboken. På fredag i Blattnicksele spelar vi nästa match inför fullsatta läktare. Du är också välkommen!

Nä, nu ska jag ut på en joggingrunda...

I morgon är en annan dag / Magnus

P.S. Nu har jag bundit 47 av de 75 flugor som jag ska producera. Hur många av dina 75 flugor är färdiga Peter?


lördag 26 maj 2001

Herr Nilsson är en hejare i köket. I kväll bjöd han på palt med stekt fläsk och egenhändigt kokad punch! Peter blev pratglad av drycken och flera bra "fiskeplatser" längs Laisälven är nu avslöjade.

I torsdags fick jag för första gången beskåda harrlek (tack för guidningen och kaffet Magnus). Vilket skådespel, och vilka fiskar!!! Har även hunnit med en fisketur. Försökte att lura någon av Svergoträsks stora invånare med flugspö, streamer & båt. Tyvärr blev jag lottlös. Men, jag kände i alla fall ett hugg!!!

Ha de´/Magnus

P.S. 18 dagar kvar...


onsdag 23 maj 2001

I kväll var det andra träningen på gräs för året! Nu fattas det bara en flugfångad fisk innan den rätta "sommarkänslan" infinner sig. Och vem vet, kanske är det ögonblicket inte alltför långt borta...

- Har du "tinat" upp fiskegrejorna än Peter?

Förra veckan när jag var på besök hos herr Nilsson i Nyborg, fann han överrumplad sin flugrulle i FRYSEN. Peter såg tankspridd ut, och munnen såg ut som en ÖVERGIVEN fågelholk. Jag fick aldrig någon vettig förklaring...kanske ville han inte slita på lagren i onödan...kyligt Peter!!!

- Tina upp rullen och häng med ut och fiska Peter.

Sov gott //// Magnus

P.S. Jag har glass i min frys!


onsdag 23 maj 2001

Hej på er alla!

Nu kan ni sätta betyg på Vaket.nu. Klicka på den röda knappen uppe till höger och ge oss ris eller ros.

Ps. Längst ner på sidan finns det en massa reklambanners, som ni också får klicka på... (Försöker finansiera en digitalkamera ;-) // Webmaster


tisdag 22 maj 2001

Ja du singelmagnus, min fiskesäsong börjar när den börjar, och det blir när det blir.

Kan inte specificera det mer, men vem vet, det kanske blir lite tidigare än det.

Jag har snart städat snickeriet klart och vem vet, efter en så lång kamp mot träknobbar och spån så är jag väl värd en fiskestund vid Högraningstjärn. Skitfiske på er....... PN`s...........


måndag 21 maj 2001

Ja, då är man åter tillbaka i Slagnäs efter två dagar i Luleå.

Fiskade öring med flugspö idag utan någon större lycka. Storm och kyla medförde att kaffet blev den stora behållningen, och någon fisk såg jag inte ens en fena av...

- När startar din fiskesäsong Peter?

/Magnus

P.S. Enda "plumpen" i helgen var att jag blev sjuk i lördags och bommade matchen. Men för ni som inte ser sporten i TV varje dag så kan jag tala om att vi vann med 5-2.

Blattnicksele IF-Boliden FF 5-2 Målgörare: Leffe (även, av sig själv, kallad Skyttekungen) 2, Reidar 2 & Krille


lördag 19 maj 2001

Som ni alla vet så brukar ju inte grusvägarna häruppe vara särskilt bra under fiskesäsongen.

Men då skulle ni få testa dom under våren då dom ser ut som leråkrar.

För ett tag sen ringde en Långviksbo till vägmästaren i Arjeplog och sa.

- Nu måst je komma å hyvel Långviksvägen, för nu är han så knottre så då jag ska upp till Arjeplog å hanndel så måst ja stopp löständren i en handduk.

Skitfiske på er alla.....

PN`s......


fredag 18 maj 2001

Ni kanske undrar varför jag inte skriver något i dagboken.

Det beror endast med att jag städar snickeriet.

Man vill bara dö och varenda gång undrar jag hur jävla dum man kan vara, som låter det bröta ihop sig så mycket!!

Skitfiske på er alla.....

PN`s......


söndag 13 maj 2001

Var en sväng till Laisälven för att kolla hur det stod till.

Vattenståndet var inte särskilt högt men om någon vecka är det nog ordentligt på gång.....

Skitfiske på er alla........

PN`s...........


lördag 12 maj 2001

Det finns andra saker i livet förutom flugfiske som också är viktig. Fotboll är just en sådan sak.

Idag spelade Blattnicksele mot Örnvingen. Vi ledde med 4-2 och spelade riktigt bra. Men som ni vet är bollen rund, och kvitteringsmålet kom 1 minut före full tid. Livet kan vara grymt ibland...

Blattnicksele IF-SK Örnvingen 4-4

Mål Blattnicksele IF: Leif 2, Reidar och Matte B

/Magnus

P.S. Kvitteringsmålet gjorde lika ont i hjärtat som ett tafsbrott...


fredag 11 maj 2001

- Oj oj oj Peter, att du aldig lär dig.

Nog är du tillräckligt gammal för veta att man inte berättar ALLT, oavsett om det gäller privatlivet eller ett fiskevatten.

- Koncentrera dig på renoveringen i köket...

/Ledig

...Trodde denna "site" skulle handla om flugfiske...


torsdag 10 maj 2001

1000-tack för all positiv uppskattning av hemsidan.

Vi fortsätter oförtrutet att jobba vidare med den. Har ni några ideér eller upptäcker något som inte funkar, så hör av er till webmaster@vaket.nu

Sköt om er och förtsätt med ert flitiga skrivande i gästboken

// webmaster IngMari Nilsson


torsdag 10 maj 2001

I går kväll efter en krävande dag med renoveringen av köket, hade jag slängt ikull mig för att vila i en något så när vilsam ställning.

Vad händer då !! Jo... då kommer "singelmagnus" inrusande med flugbindningsstädet i högsta hugg och ropar.

- ligg int dänna å dra de... nu måst vi producera !!!!!!!

Så kan de gå när man har att göra med singlar......

// PN`s.........


onsdag 09 maj 2001

Det blev en hel del flugbindning igår kväll (5 timmar). Och Vaket.nu har något på G när det gäller de RÄTTA flugorna, och förhoppningsvis kommer det att komma "surfarna" tillhanda så småningom. Jag blev imponerade av Peter och hans skicklighet att binda flugor. Där har jag mycket att lära...

- Det blir en tuff säsong Peter!

/Magnus

P.S. Rackartygen fortsätter på skolan. Idag placerade Emanuel gladpack i ketchupflaskorna. Det var nära att vi blev utan ketchup på korven. Men, "attentatet" och "gärningsmannen" upptäcktes!


tisdag 08 maj 2001

Näääee, Peter ska inte få någon möjlighet att slöa till. Nu tar jag med mig flugbindningsutrustningen och besöker Nyborg!

/Magnus

P.S. I övrigt har det varit en bra dag förutom det att Bobby & Emanuel, mina elever, hittade på ett rackartyg! De smugglade in en SPINDEL i tjejernas omklädningsrum...


tisdag 08 maj 2001

Vi kan väl skynda lite långsammare. Det är ju inte höst än !! PNs.......


tisdag 08 maj 2001

Spöktimmen hoppsan!
Då har man en dagbok som ska fyllas med text. - Peter, egentligen skulle vi bara träffas för att binda flugor i vintermörkret. Men, så här långt har inte en enda fluga sett dagens ljus... Resultatet av vår "flugbindning" blev istället denna sida, en sida som säkert har både "framsidor" och "baksidor". Nåväl, nu är debuten i dagboken avklarad och nervositeten har släppt.

Carpe diem/Magnus

P.S. Nu när "Vaket.nu" finns ute på nätet måste vi ändå ha tid för flugbindning, eller hur Peter?


tisdag 08 maj 2001

Tomas, Pierre och alla ni andra, jag hoppas att ni slutar att klaga nu när den nya siten är uppe. Här ska ni få se en som uppdateras oftare och med mer fiskeinformation. Nu är vi två som ska hålla igång den och vem vet, kanske vi blir fler i framtiden.
Magnus, även kallad ”singelmagnus” personlighet ligger inte på samma nivå som min. När han tar sig för något så vill han få ett snabbt resultat och att det rullar på hela tiden. Min personlighet ligger mer åt det sävliga hållet (spara det man kan spara till nån annan dag). 

Vi får väl se om det kan vara en bra kombination av personligheter….. 
Skitfiske på er alla… PN`s……….


 

Allt material i denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras utan tillstånd.

Denna site är optimerad för Internet Explorer 5.x och upplösning 1024x765